Malinska 3 De Malinska 3 is de derde boot van rederij Malinska. Foto: Dirk Vertommen

Rederij Malinska neemt derde vaartuig in gebruik voor tochtjes op de Dijle

MECHELEN - Rederij Malinska nam dinsdag een derde boot in gebruik. Net voor de eerste toch over de Binnendijle werd de boot gedoopt door peter Björn Siffer. Volgens de rederij was een uitbreiding van de vloot absoluut nodig. “Want na corona zit het aantal toeristen en aanvragen voor teambuildings sterk in de lift”, klinkt het.

Rederij Malinska organiseert al sinds 2006 boottochten op de Dijle in Mechelen. De vloot van de rederij werd dinsdag uitgebreid met een derde boot. De Malinska 3 is dertien meter lang, 2,60 meter breed en biedt plaats aan 35 opvarenden. Die kunnen plaatsnemen op comfortabele zitbanken. Net als de andere boten is ook dit vaartuig voorzien van een elektrisch aangedreven motor. De batterijcapaciteit is voldoende om een hele dag mee te varen op het Mechelse water.

“De aankoop van een derde boot drong zich op”, zegt Walter Smits, die al zo’n vijftien jaar schipper is op de boten van Malinska. “Tijdens de coronacrisis konden we uiteraard niet uitvaren, maar nadien is het binnenlands toerisme terug op gang gekomen. Daar komen intussen ook de buitenlandse toeristen opnieuw bij. Maar vooral de vraag van bedrijven en groepen is toegenomen. Na twee jaar thuiswerken zijn er veel bedrijven die teambuildings organiseren. Om niemand teleur te moeten stellen, beslisten we om onze vloot verder uit te breiden.”

 

Pioniers

Net voor de eerste tocht werd de Malinska 3 gedoopt. Dat gebeurde door peter en schepen van Toerisme Björn Siffer (Vld-Groen-m+). “Het aantal toeristen in onze stad trekt opnieuw aan en ik ben er dan ook van overtuigd dat er plek is voor een derde boot”, zegt hij. “Ik ben ook blij dat er opnieuw aan het ecologische aspect gedacht wordt. In Brugge dacht men enkele jaren terug dat men de eerste was met een elektrische toeristenboot, maar in Mechelen was Malinska al veel eerder echte pioniers.”

Met een derde boot erbij heeft Malinska ook nood aan extra schippers. “Mannen en vrouwen die gepassioneerd zijn door Mechelen en onze boottochten in goede banen willen leiden, zijn altijd welkom”, klinkt het. De bootjes varen dagelijks uit voor gewone rondvaarten. Daarnaast biedt de rederij ook verschillende thematochten aan. Meer info kan je vinden op de website.