Het koppel heeft in het dorp van Heffen bijna twintig jaar frituur ‘t Smullerke uitgebaat. “We waren het frieten bakken een beetje beu. In onze nieuwe zaak geven we gekookte aardappelen, gebakken patatjes of brood bij onze gerechten”, zegt Kirsten.
Manlief legt zich in de keuken toe op verse bereide boerenkost. “Stoverijen worden onze specialiteit. Zo serveren we iedere maand stoofvlees op basis van een ander bier”, vertelt Serge.
Op de kaart staat er ook elke dag een vers bereide dagschotel. “We beginnen met balletjes in tomatensaus, selder en puree”, zegt hij. Nog zo’n traditioneel gerecht dat op de kaart staat is choucroute met worst.
Voor hun nieuwe zaak hebben Serge en zijn echtgenote het vroegere café Walkers in amper enkele weken tijd helemaal verbouwd. “Monique Passemiers, die vroeger achter de café ‘t Sas op het Raghenoplein stond, is familie. Van haar hebben we mooie pentekeningen van het oude Mechelen opgehangen”, vertelt Kirsten.
Café De Goesting op de Botermarkt 18 is iedere dag vanaf 8u30 open. Zondag en maandag is de zaak gesloten.