“Papa heeft GIA Systems opgericht in het begin van jaren ’90”, vertelt Leen. “De eerste werf was die van de Belgacom-torens in Brussel, waar de bekabeling van de lampen aan elkaar moest gekoppeld worden. Ons bedrijf had daarvoor een gepatenteerde flex-box ontwikkeld, een plug & play-systeem dat vandaag nog steeds zijn degelijkheid bewijst. Gaandeweg zijn er nieuwe systemen bijgekomen die helpen om energie te besparen in grote kantoren. We gebruiken daar een slim bus-systeem voor (Smart Solutions), dat vertrekt vanuit de verlichting, maar ook kan gekoppeld worden aan de HVAC, zonwering, toegangscontrole, enzovoort. Het fijne voor de klanten is dat ze bij problemen met één van die toepassingen, maar één aanspreekpunt hebben, en dat zijn wij.”
Leen rolde al op jonge leeftijd in het bedrijf. “Na school en in de vakanties was ik vaak bij GIA te vinden om hier en daar een handje te helpen. Ik heb het reilen en zeilen dus van dichtbij meegemaakt. Toch ben ik niet direct na het afstuderen in de zaak gestapt. Ik ben namelijk goudsmid van opleiding, en had ook mijn eigen atelier. Een heel leuke, maar ook erg concurrentiële business. Omdat ik meer toekomst zag in GIA, ben ik daar ingestapt en in 2002 algemeen directeur geworden, toen nog naast mijn papa. Later is mijn (intussen ex-) man Michel mee in de zaak gekomen en hebben we onder ons twee het bedrijf verdergezet.”
“Ik kan echt rekenen op een superteam. Het vertrouwen geeft een enorme boost.”
Leen Geebelen, CEO van GIA Systems
“In 2019 beleefden we woelige tijden in onze sector, en moesten we alle zeilen bijzetten. Het is mede dankzij onze raad van advies, die we samen met VKW Limburg in het leven hadden geroepen, dat GIA toen de storm heeft doorstaan. We waren net opnieuw op koers toen Michel en ik een andere visie op de toekomst van het bedrijf voor ogen hadden. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat hij zijn operationele taken heeft overgedragen en ik vanaf januari 2021 de volledige verantwoordelijkheid op mijn schouders kreeg. Best wel heftig, maar ik heb dat altijd beschouwd als de start van nieuwe opportuniteiten. Zo kon ik me gaan toeleggen op het commerciële, wat ik altijd wel graag had willen doen. Het openen van deuren, dat is echt mijn ding. Intussen heb ik natuurlijk wel mijn technische basiskennis verbreed en kan ik best mijn mannetje staan in de verkoopgesprekken. Dat wil niet zeggen dat ik elk technisch detail tot in de puntjes beheers, maar dat is geen nadeel. Voor diepgaande besprekingen neem ik een gespecialiseerd technisch adviseur mee. En klanten appreciëren ook als ik zelf aangeef dat ik het antwoord op hun vragen even moet aftoetsen bij collega’s. Bijkomend voordeel is dat ik vanuit mijn andere achtergrond ook wel met een andere invalshoek naar oplossingen zoek, en zo komen we als team altijd met het beste resultaat naar voor.”
“Een aantal straffe dames uit mijn zakelijk netwerk vormen het perfecte klankbord.”
Leen geeft aan dat ze erg veel steun krijgt van haar medewerkers. “Veel van onze mensen hebben meer dan 20 jaar dienst, en ze stellen die ervaring graag ter beschikking om verder te bouwen aan de toekomst van GIA. Je merkt aan alles dat ze erg gedreven zijn om met dit team grenzen te verleggen. Dat is voor mij een geweldige stimulans en ruggensteun. Dat geldt ook voor het vertrouwen dat ik krijg van buitenaf. Klanten die met plezier openstaan voor samenwerking, nieuwe opportuniteiten die zich spontaan aandienen… Heel leuk. En ik moet zeggen dat ik ook goed omringd ben door andere straffe madammen uit mijn persoonlijk netwerk. Ze hebben allemaal hun specialiteiten, in HR, juridische zaken, de bouwsector enzovoort. Ze zijn stuk voor een stuk een klankbord voor mij en dat helpt de zaak sterk vooruit.”
De CEO van GIA Systems blaakt van het vertrouwen in de toekomst. “Het team zit goed, de klanten zijn tevreden, nieuwe orders dienen zich aan… Ja, het gaat ons voor de wind. En ondertussen borrelen er nieuwe plannen op. Zowel in onze Belgische marktbenadering als in de buitenlandse expansie zijn er nog vele mogelijkheden. In Nederland, Spanje en Griekenland zijn we al goed ingeburgerd, en ook in Oostenrijk en Ierland komt GIA eraan. We zijn dus nog lang niet aan het einde van ons Latijn”, besluit Leen enthousiast.