Een gedeelte van De Badmeester was totaal verouderd en werd vorig jaar afgebroken. Alleen de keuken en het zelfbedieningsgedeelte werden gerenoveerd. In de plaats kwam een duurzame nieuwbouw van één bouwlaag, die plaats biedt aan 2 zalen (capaciteit van 30-35 personen per zaaltje) en een verbruiksruimte (capaciteit van 50 personen, sanitair en enkele technische ruimtes. Het buitenterras heeft een capaciteit van 250 tot 300 plaatsen.
“De horecazaak de Badmeester heeft een goed functionerende keuken en zelfbediening, die in 2012 werd gerenoveerd. De aangrenzende verbruik- en feestzalen in het oude deel van het gebouw voldeden echter niet meer aan de kwaliteits- en energienormen en waren dringend aan vernieuwing toe. De afbraak- en nieuwbouwwerken startten vorig jaar en zijn nu afgerond”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de Provinciedomeinen.
De uitbating van De Badmeester is in handen van het Diestse horecabedrijf Barbex. Eigenaars zijn Jan Bex en Peter Bartholomevis. Ze baten tevens horecazaak De Paardenstallen uit op de abdijsite Herkenrode in Hasselt. “In totaal telt het bedrijf 6 vaste medewerkers, aangevuld met studenten en flexijobbers”, zegt Martijn Houbrechts, operationeel verantwoordelijke.
Vanaf 1 juli zal De Badmeester groepsreservaties toelaten voor het nieuwe gedeelte van De Badmeester.