De nieuwe zaak is met een winkeloppervlakte van 200 vierkante meter ruim vier keer zo groot als de vertrouwde winkel in de Hemelstraat. Het atelier is 800 vierkante meter, het magazijn 200. Samen met zijn team van twaalf medewerkers bedient Bart nu klanten op de Heirbaan. De slagerij is al decennialang een begrip in Sint-Gillis-Dendermonde en daarbuiten. De winkel in de Hemelstraat was een vaste waarde sinds 1986.
Paté en pens
“De slagerstraditie gaat zelfs terug tot mijn betovergrootvader”, zegt Bart Batselier. “Ik ben een slager, maar heb erg veel respect voor de natuur. Ik vind het ook een vereiste dat je het dier volledig verwerkt. Dat doen we met onze nevenproducten als paté en pens. Niets mag verloren gaan.”
Ook zo lokaal mogelijk werken is een aandachtspunt. “Waar het kan kiezen we voor korte keten. Of nog beter, voor huisbereid. 80 procent van de salades en traiteurgerechten, maar ook 60 procent van de charcuterie wordt in eigen huis klaargemaakt. Ik wil geen supermarktgevoel en geen overaanbod. Dat is ook één van de dingen die ons als zelfstandige slager onderscheidt van het industriële aanbod. We werken zoveel mogelijk met lokaal vlees en met topproducten als Duke of Berkshire en Slagersvarken.”
Ook vegetariërs en vegans
Batseliers kopvlees en paardenworsten zijn zelfs erkende streekproducten. In de nieuwe winkel is er naast verse producten ook een voorverpakt assortiment, met charcuterie en salades, maar ook soepen en huisgemaakte traiteurgerechten voor vleeseters maar ook voor vegetariërs en vegans.
“Werkende mensen zijn nu vaak aangewezen op de supermarkt. Niet omwille van de prijs, maar omdat het makkelijk en soms gewoon de enige mogelijkheid is. Wij zullen daarom de voorverpakte afdelingen openen om 7 uur in de ochtend. ’s Avonds kan je daar ook terecht tot 20 uur. Of je kan je bestelling laten klaarzetten. Op zaterdag zijn we open van 7 tot 18 uur, op zondag is dat tot 16 uur.”