Het Ieperse familiebedrijf BonRill, al decennia en vijf generaties lang bekend van zijn rillettes, breidde onder impuls van Caroline Vercauteren (apothekeres van opleiding) zijn gamma uit met een handvol vegan en vegetarische salades en spreads. Het nieuwe aanbod wordt gemaakt op basis van lokaal geteelde oesterzwammen, rijk aan vezels én aan smaak. Met haar aanbod wist ze een doorbraak te forceren bij een aantal grote retailers, en daar is ze naar eigen zeggen het meest fier op.
Caroline Vercauteren van voedingsbedrijf Bon Mush (Ieper) noemt zichzelf een dame met guts, maar ook een tikkeltje naïef. Maar de zin om te ondernemen neemt niemand haar nog af. “Maar wie onderneemt, moet ook altijd zijn of haar menselijk gelaat tonen”, zegt ze. “Anders hoeft het voor mij niet.”
En waar ze meest fier op is? Drie zaken. Eén: de sprong naar het ondernemerschap, en dit als apotheker. Twee: de overname van het familiebedrijf van haar schoonouders, zonder dat dit naar een breuk hoefde te leiden. Drie: de switch van vlees naar veggie.