Weegschaal met geld

Dierickx Leys Private Bank neemt het beheer van Merit Capital GIF over

ANTWERPEN - Het beheer van Merit Capital Global Investment Fund (MCGIF) is overgedragen aan het Antwerpse Dierickx Leys Private Bank. Dierickx Leys zal ook de taak van promotor en distributeur op zich nemen. Op dinsdag 3 mei raakte vermogensbeheerder Merit Capital haar vergunning kwijt door een beslissing van de Nationale Bank van België.

Na het nieuws dat de vergunning van Merit Capital werd ingetrokken werd in eerste instantie gevreesd dat de vermogensbeheerder haar klanten ging moeten verwittigen om hun geld elders onder te brengen. Uiteindelijk werd besloten om het portefeuillebeheer van MCGIF, dat eerst aan Merit Capital werd uitbesteed, bij een sectorgenoot te plaatsen.

LEES OOK. Einde verhaal voor Merit Capital

Dierickx Leys Private Bank werd opgericht in 1901. De jongste decennia evolueerde de instelling van wisselagent over effectenbank tot de huidige private bank. Dierickx Leys biedt diensten aan zoals adviserend en discretionair beheer, vermogensplanning en beheert een tiental fondsen. Dierickx Leys telt een 65-tal medewerkers, verspreid over zijn vestigingen in Antwerpen, Mortsel, Gent en Kortrijk.

Het jaarverslag, en, indien gepubliceerd, het daaropvolgende halfjaarverslag, de prospectussen en de essentiële beleggersinformatie zullen zo spoedig mogelijk kosteloos verkrijgbaar zijn in het Nederlands en het Frans op de zetel van de Bevek, op de website van de nieuwe portefeuillebeheerder of bij Caceis Bank Belgium Branch die instaat voor de financiële dienst.