Vanraes 4 kids-1

Ondernemer Philippe Malysse stapt naar Compostella voor het goede doel

ROESELARE - Tussen 5 juli en 23 augustus wil ondernemer Philippe Malysse (CEO van het Roeselaarse nichebedrijf Vanraes dat serres voorziet van alle denkbare logistieke sturingen) zijn grenzen fundamenteel verleggen. Dan stapt hij samen met 2 'copains de route' van Saint-Jean-Piet-de-Port naar bedevaartsoord Compostella, ofte een traject van 800 kilometer. Van uit Compostella gaat het nog even verder tot het noorden van Portugal. Niet meteen om zichzelf te plezieren maar vooral om de vzw 'Onze Kinderen' een financiële schenking te doen.    

De vzw ‘Onze Kinderen’, opgericht in 1945 aub, wil  jongeren en hun gezinnen, die daar nood aan hebben, begeleiden zodat ze de regie over hun leven meer in handen kunnen nemen. De door sociale motieven gedreven Philippe Malysse (links op de foto) zet samen met mede wandelaars  Jozef Verbrugghe en Jessica Bolle en met ‘kookkoppel’ Jan en Hilde Veranneman, alles op alles om deze vzw een hart onder de riem te steken en te helpen aan fondsen. “Nadat ik zes jaar terug zelf door een hersenbloeding werd getroffen, en er gelukkig goed van wist te genezen, wilde ik iets doen voor de maatschappij en zeker voor kansarmen”, aldus Malysse.

Met zijn stappenavontuur naar Compostella wil hij nu fondsen en giften inzamelen bij particulieren maar even goed bij bedrijven. Daarbij zijn diverse formules mogelijk: van sponsoring per kilometer afgelegde wandeling tot steun voor een hele week. Op 15 mei eerstkomend vindt er ook een sportief gala event plaats, waarbij gewezen Belgische topvoetballers (onder wie Bart Goor, Olivier Deschacht, Yves Vanderhaeghe of Thomas Buffel) het opnemen tegen een lokale Roeselaarse amateurselectie.

info: Op de website ‘Stappen voor de toekomst’ is alle informatie beschikbaar. https://stappenvooreentoekomst.be