bar bernaar

Bar Bernaar verklaart de zomer al voor open aan Sint-Bernardusabdij

HEMIKSEM - Officieel start de zomer pas in juni, maar Bar Bernaar verklaart met zijn groot terras aan de zuidvleugel van de Sint-Bernardusabdij de zomer nu al voor open. Vanaf donderdag 28 april tot eind september presenteert de zomerbar zich als een oase van rust en groen.

Het bekende cateringbedrijf Bevers en Bevers uit Malle streek vorig jaar voor de eerste keer met een zomerbar neer aan de Sint-Bernardusabdij. Ondanks alle beperkingen vanwege de coronamaatregelen en daar nog bijkomend een kwakkelzomer, bleef een positief gevoel achter en motiveerden de vele positieve reacties van het cliënteel om een nieuwe editie van Bar Bernaar op poten te zetten.

“We kregen heel wat positieve feedback en week na week zagen we de bezoekersaantallen stijgen. Zelfs als het slecht weer was, en andere zomerbars gewoon leeg bleven, zat hier toch nog volk”, zegt Tom Cumps, die de zomerbar in goede banen leidt.

Meer groen

“De feedback hebben we ook meegenomen in de verdere uitwerking. Het concept, de mensen een oase van rust bieden in een groen en aangenaam kader, blijft hetzelfde. Om dat nog extra te accentueren, hebben we geïnvesteerd in nog meer groen met onder meer bamboe en andere planten.”

“Op de kaart komt de lokale verankering, waarvan we merkten dat die hier sterk speelt, nog meer tot uiting”, zegt Cumps. “We hebben nu tien streekbieren van de Verhuisbrouwerij in Hemiksem, het Ganzenhof in Schelle en de Blauwe Kuip en De Klem in Niel. Daarnaast hebben we met Rupelgin uit Niel ook een spirit uit eigen streek.”

Zoetigheden

“We zetten ook nog meer in op hapjes voor sharing, waarbij we ook meer vegetarische opties bieden, en helemaal nieuw is het aanbod van zoetigheden als pannenkoeken of een ijscoupe. Omdat we beseffen dat het leven alleen maar duurder wordt, hebben we ook getracht onze prijzen zo veel mogelijk hetzelfde te houden. Zo kost een pintje of frisdrank nog altijd 2 euro.”

Nu er weer meer mogelijk is, hoopt Bar Bernaar af en toe toch ook een speciale avond op poten te kunnen en mogen zetten. “Uiteraard volledig binnen het concept van rustig genieten. We denken bijvoorbeeld aan een comedy-avond of een optreden van een bandje. Dat zijn we nu nog volop aan het bekijken”, geeft Cumps aan.

Op het ruime terras is er plaats voor 190 klanten, van wie er een tachtigtal plaats kunnen nemen onder een grote stretchtent. Voor de koele avonden zijn er dit jaar ook fleecedekentjes beschikbaar, evenals gezelschapsspelletjes voor een potje gezelligheid onder familie of vrienden.

Bar Bernaar is geopend tot eind september, op woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 14u, in het weekend vanaf 12u. Telkens tot ongeveer middernacht.