Belgische Hansea neemt Nederlandse sectorgenoot over

ANTWERPEN - De Belgische mobiliteitsgroep Hansea neemt de Nederlandse specialist in personenvervoer Munckhof over. Door de krachten te bundelen, willen beide bedrijven nog beter inspelen op de veranderende markt.

Hansea heeft zijn hoofdzetel in Antwerpen en overkoepelt diverse vervoerbedrijven in ons land. In de provincie Antwerpen zijn dat De Polder (Antwerpen), De Duinen (Herentals) en B&C (Turnhout).  Het bedrijf werkt vooral in onderaanneming voor De Lijn en voor TEC. Voor De Lijn voert Hansea ongeveer 14% van alle ritten uit. Hansea is ook actief in leerlingen- en personeelsvervoer, onder andere in de haven van Antwerpen.

47 miljoen reizigers

Hansea verwerft 100% van de aandelen van Munckhof Groep BV. Hansea is zelf een portfoliobedrijf van DWS Infrastructure, een Europees investeringsfonds met een focus op langetermijninvesteringen en duurzaamheid.

Samen vormen Hansea en Munckhof een netwerk vanuit vijftig locaties in de Benelux, dat de mobiliteit van 47 miljoen mensen per jaar verzorgt.

Emissieloze voertuigen

De wereld van het openbaar vervoer verandert en daarop wil Hansea voorbereid zijn. Turnhoutenaar Joris Larosse is CEO van Hansea: “De ervaring van Munckhof in taxi, tour en travel verrijkt ons aanbod aan mobiliteitsoplossingen. Ik kijk uit naar de mix van passie, toewijding en expertise van onze drieduizend professionals in het Benelux-netwerk, waarin mens en mobiliteit altijd centraal staan.”

Hansea en Munckhof zetten samen 2.250 voertuigen in, leggen 88 miljoen kilometer per jaar af en behalen een jaaromzet van 259 miljoen euro. “In de nabije toekomst investeren we in emissieloze voertuigen op waterstof of elektriciteit”, zegt Joris Larosse.