Zes accountantskantoren gaan samenwerken

ANTWERPEN, MECHELEN, TURNHOUT, LIER, HERENTALS - Zes individuele accontantskantoren werken voortaan samen onder één merknaam: Cijferbazen. Onder die vlag willen zij verbazen.

De zes kantoren die voortaan onder één merknaam, Cijferbazen, samenwerken, zijn DNF Group dat kantoren heeft in Antwerpen, Mechelen en Herentals, Sels & Verhoeven Accountancy uit Lier, A-Count met kantoren in Kortrijk, Deinze en Gent, Cardon & Partners uit Sint-Gillis-Waas, Accountax uit Werchter en HB Accountants uit Turnhout.

Samen investeren

Er zijn verscheidene redenen om voor schaalvergroting te kiezen. Samen willen de deelnemende kantoren efficiënter investeren in nieuwe software en technologische tools. Het geeft hun ook mogelijkheden om talentvolle medewerkers met carrièreplannen aan boord te houden en doorgroeimogelijkheden te bieden.

Door een samenwerking op te zetten, kunnen eenvoudige, repetitieve taken worden geautomatiseerd en medewerkers wordten ingezet voor cijferanalyses en advisering. Koen Depestel, medeoprichter van Cijferbazen: “Door de voortdurend wijzigende wetgeving op te volgen en toe te passen, is kennisdeling en de organisatie van gezamenlijke opleiding ook belangrijk.”

War for talent

Samenwerking is bovendien noodzakelijk om een aantrekkelijke werkgever te blijven in de huidige war for talent, menen de initiatiefnemers. Ook accountants staan op de lijst van knelpuntberoepen.

Ondanks de samenwerking blijft de lokale verankering van belang. De individuele kantoornamen en de medewerkers van de kantoren blijven behouden.