Peter Smet lanceert nieuwe manier van winkelen

LILLE - Ondernemersbloed blijft stromen. Dat geldt ook voor Peter Smet uit Wechelderzande (Lille). De zaakvoerder van D'Heldt startte zopas een nieuwe onderneming, waarmee hij de Shoppacart, je persoonlijke winkelkar die in de koffer van de auto past, lanceert.

Peter Smet heeft het ondernemen in zijn vingers. In 2001 nam hij de firma D’Heldt over, breidde het productengamma uit en verdrievoudigde de omzet van het bedrijf.

Nu hij bijna 57 is, wil hij nog een laatste keer een nieuwe uitdaging aangaan. “Ik wil na de verkoop van D’Heldt niet op mijn lauweren gaan rusten”, lacht hij.

Duurzaam product

Het nieuwe bedrijf heet B-RBL (lees: Be-Rebel). “De naam is een idee van mijn schoondochter. We willen met ons volledige gezin, kinderen en schoonkinderen, ondere de merknaam RBL een reeks duurzame producten op natuurlijke basis op de markt brengen. Een groene wereld begint bij jezelf, dat is de filosofie. Dat geldt ook voor B-RBL.”

Na jarenlange B to B wil Peter nu een B to C-onderneming. Via het internet ontdekte hij de Shoppacart in Australië.

Inklapbare poten

“Ik was op zoek naar een uniek product met een duurzaam label. Shoppacart voldoet aan die vereisten. Het is een winkelkar die je na het winkelen gemakkelijk in de koffer van je auto kunt plaatsen, dankzij de inklapbare poten. Je hoeft de kar niet uit te laden, maar schuift ze meteen in je auto. Thuis haal je de kar uit de auto en rijdt ermee tot aan je koelkast.”

“Het is een nieuwe manier van winkelen. We hebben de voorbije jaren kennisgemaakt met covid. Een winkelkar in het warenhuis is een haard van bacteriën. Een eigen winkelkar biedt dus ook op dat vlak voordelen.”

Verschillende toepassingen

Peter Smet beseft dat de Shoppacart een nicheproduct is. “Voor gezinnen met kleine kinderen is de kar, die slechts 12 kilo weegt, te klein. Maar ik ben overtuigd dat hiervoor wel een markt is. Mensen met een slechte rug of oudere mensen hebben hier zeker baat bij. het zeulen met winkelzakken is voorbij. Misschien ben ik mijn tijd vooruit, maar er zijn ongetwijfeld nog toepassingen waarvoor de Shoppacart geschikt is. Mijn poetsvrouw zou de kar met inklapbare poten al willen gebruiken om niet langer met haar poetsproducten te moeten sjouwen.”

Peter Smet verkoopt de Shoppacart, een uniek gepatenteerd product exclusief binnen Europa (shoppacart.eu) vanuit zijn magazijn in Wechelderzande.