Beva Metal uit Retie krijgt Voka Lokaal-Award Kempen Oost

RETIE - Wie Dessel zegt, zegt Graspop. Maar ook in de naburige gemeente Retie is er sprake van heavy metal. Beva Metal, een expert in het maken van complexe metaalconstructies, krijgt de Voka Lokaal-Award Kempen Oost.

Beva Metal uit Retie is dankzij deze award ook de zesde genomineerde voor de Prijs Ondernemen, die in september wordt uitgereikt.

Het Retiese bedrijf kan al ruim dertig jaar ervaring voorleggen en is wereldwijd bekend in de wereld van de metaalindustrie. “We hebben onder meer een enorme ploeg geleverd voor een baggerschip om de bodem van de Barentszee vlak te maken”, zeggen zaakvoerders Joris en Bram Bertels.

Beva Metal maakt complexe metaalconstructies voor industriële gebouwen en woningen, maar. ook constructies voor onder meer de baggerindustrie. “De award betekent dat ondernemers ons zien”, zeggen de zaakvoerders. “Zelf zijn we trots op ons relightingproject, waardoor we onze energievraag met 35% hebben kunnen reduceren.”

Vanaf 2 mei kan iedereen een stem uitbrengen op de Voka-website op zijn of haar favoriete bedrijf: https://www.voka.be/prijs-ondernemen.