faling 316

4 faillissementen én een rechtzetting uit de rechtbank

De Ondernemingsrechtbank Antwerpen sprak dinsdag 5 nieuwe faillissementen uit, waarvan eentje mogelijk een vergissing zou zijn. Over een ander dossier heeft de rechtbank een rechtzetting gestuurd. Deze 4 staan alvast zeker op het lijstje:

– horecazaak Baranja (Tongeren)

– Leenders Gert-Wim (Bilzen)

– Industrie Plus (Bree)

– Sandra Construct (Riemst)

Nog een vijfde faillissement werd uitgesproken, maar daar zou een vergissing mee gemoeid zijn, aldus de advocaat van het bedrijf. We volgen dit op en komen er zeker op terug.

We ontvingen overigens ook een vraag tot rechtzetting van de rechtbank over een eerdere uitspraak van Pascal Decour (Eurosped). Persrechter Frank Vennekens vraagt te vermelden dat: “BV Eurosped Belgium werd op 24 juni 2021 gedagvaard in faillissement. Dit werd nu dus niet ‘plots’ uitgesproken, maar ongeveer 9 maanden na dagvaarding en nadat de zaak herhaaldelijk was uitgesteld om na te gaan in welke mate BV Eurosped Belgium haar schuld zou afbouwen. Bovendien besliste het Hof allerminst dat het hier om een ‘materiële vergissing’ van de rechtbank ging. In het arrest staat het tegendeel: de uitspraak van het thans bestreden vonnis berust niet op een materiële vergissing”, besluit de persrechter van de Ondernemingsrechtbank Antwerpen.