thumbnail_Cashplannr_Press2 Dylan van Tornhaut en Thomas Hysselinckx.

“Winst maken staat niet gelijk aan geld op de bankrekening”

GENT - Cashplannr, een start-up die geautomatiseerde cashflow prognoses uitvoert voor bedrijven, heeft succesvol een nieuwe kapitaalronde afgerond. Het gaat om een bedrag van in totaal 300.000 euro om te investeren in de uitbreiding van het team en internationaal te groeien. Tijdens deze investeringsronde stapten vooral (voormalige) techondernemers mee aan boord.

Met slimme technologie op basis van artificiële intelligentie helpt Cashplannr groeiende bedrijven om inzicht te krijgen in hun financiële toekomst. Zo kan een onderneming bijvoorbeeld de haalbaarheid en timing van geplande investeringen inschatten.

Alternatief voor spreadsheets

“Waar je als ondernemer bij het maken van een cashflowprognose normaal gezien ploetert met spreadsheets, maakt onze technologie een kant-en-klaar voorstel”, vertelt oprichter Thomas Hysselinckx. “Hierop kun je zelf indien nodig nog aanpassingen doen. Dat scheelt enorm veel tijd en energie.”

“Winst maken staat niet gelijk aan geld op de bankrekening”, vervolgt Hysselinckx. “Als ondernemer houd je een cashflowprognose bij om goed te begrijpen wat er op je afkomt. Dat helpt om ervoor te zorgen dat je voldoende cash op voorraad hebt, zodat je altijd aan je verplichtingen kunt voldoen. Als je bijvoorbeeld nieuwe medewerkers gaat aannemen, wil je niet alleen zeker weten of deze uitbreiding haalbaar is en de timing juist, maar ook of je deze nieuwe medewerkers wel kunt betalen de komende maanden.”

Team verdrievoudigen

Met het opgehaalde kapitaal wil Cashplannr haar AI-technologie verder ontwikkelen. Daarvoor wil de start-up het team uitbreiden met twee extra software developers. Daarnaast komen er plekken vrij voor experten op het gebied van customer success, marketing en sales.

Ook internationalisering staat op de agenda. “Onze software is makkelijk te koppelen aan de gangbare boekhoudsystemen”, vertelt Hysselinckx. “We hebben het zo ingericht dat we niet afhankelijk zijn van verschillende landelijke wetgevingen en zijn daardoor internationaal perfect schaalbaar. Als een Nederlander, Duitser of Amerikaan morgen Cashplannr wilt implementeren, dan kan dat. Daar gaan we dan ook vol op inzetten.”