Smaakhoeve De Lochtenberg werkt samen met Brasserie De Lint

MERKSPLAS - Smaakhoeve De Lochtenberg heropent dinsdag 26 april. Het ervaren team van Brasserie De Lint uit Oud-Turnhout neemt de uitbating op zich.

Smaakhoeve De Lochtenberg opende in de zomer van 2019 en werd al snel een drukbezochte pleisterplaats voor liefhebbers van streekproducten en pizza’s. Maar de zaak kreeg ook met een stevige portie pech af te rekenen.

Niet alleen waren er de lockdowns, er was ook een brand die de keuken in de as legde. “De eerste jaren van ons bestaan waren best heftig”, geeft Gert Laurijssen toe. “We verloren ook Gonda als moeder van De Lochtenberg en moesten, net als de hele horecasector, afrekenen met personeelsproblemen.”

De Lint

Gert Laurijssen nam gas terug en ging nadenken over het concept. Dat vond hij in de samenwerking met de familie Van den Broeck van Brasserie De Lint in Oud-Turnhout. “We hebben er bewust voor gekozen om in zee te gaan met een professionele horecafamilie met veel ervaring.”

De familie Van den Broeck heeft die ervaring. Ze startte 35 jaar geleden in Den Leeren Emmer in Beerse, maakte daarna ook Brasserie De Lint succesvol en zoon Yannick, die het boerderijrestaurant in Merksplas gaat runnen, baatte vorig jaar de populaire pop-up Hof ten Dorpe in het centrum van Oud-Turnhout uit.

Springkastelen

“De houtoven pizza’s, de hamburgers en entrecote van de Jerseykoeien en het verse hoeveroomijs blijven”, belooft Yannick Van den Broeck. “We voegen wel wat nieuwe zaken toe, zoals een sfeervolle zomerbar in de tuin van de boerderij. Daar gaan we ook lekkere tapas serveren.”

Voor kinderen komt er van donderdag tot zondag een springkasteel en op zondagmiddag een kinderdisco. Een keer per maand wordt de koeienwei omgebouwd tot een springkastelenpark, waarop kinderen de hele zondag gratis kunnen spelen.