Afbeelding4 Willy Vertongen en Gilles Markey

Aalsterse ondernemersaward is voor Willy Vertongen

AALST - Broeikas heeft zijn jaarlijkse Ondernemersaward uitgereikt aan Willy Vertongen van Mederi. Hij krijgt een jaar lang het label ‘Ondernemer van het jaar’. Niemand minder dan Steven Van Herreweghe en Sara Van Boxstael modereerden het jaarlijkse feest van ondernemen in Aalst in CC De Werf.

Voor de elfde keer werd de jaarlijkse Ondernemersaward uitgereikt door Broeikas, een samenwerking tussen HoGent, Odisee en Stad Aalst. De show vond plaats in de schouwburg van CC De Werf. Honderden toeschouwers volgden het spektakel live vanuit de rode zeteltjes. Het thema van deze editie was circus, en ondernemer Willy Vertongen stal de show.

Sinds de start werkten al meer dan 5000 studenten Bedrijfsmanagement van HoGent en Odisee, en ongeveer 270 ondernemers mee aan het Broeikasproject. Ook dit jaar traden de studenten op als ambassadeur voor hun ondernemende rolmodellen. Elf geëngageerde ondernemers doorliepen dit jaar het traject en deelden met plezier hun kennis en ervaring met de jonge generatie. Naast Willy Vertongen (Mederi) behoorden ook Jens en Carl van Mol (SBS Skill BuilderS) en Peter Lievens (Wowow) tot de top drie van innovatieve en geëngageerde Aalsterse ondernemers. Het publiek koos uit de top 3 Willy Vertongen als winnaar van De Ondernemersaward 2022.

Zorgondernemer

Willy Vertongen is al tien jaar CEO van Mederi, een organisatie die zelfstandige zorgpraktijken voor thuisverpleging ondersteunt. Als rasechte zorgondernemer zet Willy in op innovatie en maatschappelijke meerwaarde. Het opzetten van de Thomashuizen, een kleinschalig initiatief voor mensen met een mentale beperking, is een mooie zijsprong.

Burgemeester Christoph d’Haese overhandigde met gepast enthousiasme de award. “De voorbije twee jaren waren heel bijzonder voor ondernemers als mezelf. Deze award doet dan ook bijzonder deugd als blijk van waardering voor onze blijvende inspanningen.”

Prille Klimmer

Naast De Ondernemersaward werd ook de award van Prille Klimmer uitgereikt aan Gilles Markey, de drijvende kracht achter het bedrijf PMG Charge. PMG Charge voorziet slimme laadoplossingen voor bedrijven en particulieren. Een lokale partner die mee nadenkt over het elektrificeren van het wagenpark. Door in te zetten op e-mobility is Gilles klaar voor de toekomst.

 

Foto RR

Gilles is de ideale prille klimmer en rolmodel in jong ondernemerschap bij wie passie zijn grootste motivator is. Vanuit zijn studies is het idee voor zijn onderneming ontstaan. De 23-jarige ontving al een starterscontract van de Stad Aalst en neemt deel aan het Postgraduaat Ondernemen. Fier nam hij de award in ontvangst van Katrien Beulens, schepen van economie. “Dit is een enorm welgekomen blijk van waardering, die me stimuleert om nog sterker dan voorheen mijn onderneming uit te bouwen.”, zegt Gilles.

Gangmaker

De award voor Gangmaker gaat telkens naar iemand in Aalst die zich inzet voor een project met maatschappelijke impact en zoals de titel het zegt, een echte gangmaker is. Deze werd overhandigd aan Luc Roels. Hij vertegenwoordigt het voltallige team aan vrijwilligers die zich de afgelopen periode bikkelhard hebben ingezet om het vaccinatiecentrum Denderdal in goede banen te leiden.

Voor meer informatie kan je terecht op website van Broeikas.