KNT01318-2 Foto Casper

Nieuwe kapitaalronde doet Gentse ghost kitchen dromen

GENT - The sky is the limit voor de Gentse keten van bezorg- en afhaalrestaurants Casper. In 2021 pakte het bedrijf uit met een omzetgroei van 210% en leverde het meer dan 230.000 gerechten. Zopas haalde Casper 5 miljoen euro aan vers kapitaal op in een Series-A-ronde onder leiding van Slingshot Ventures uit Amsterdam.

Klanten van Casper kunnen bij tien virtuele restaurants of ghost kitchens bestellen. Het menu biedt voor ieder wat wils: van Gloria’s pasta en Barney’s burgers tot gezonde salades, bagels of een volledig veganistisch gerecht van de Vegetarische Slager. Casper werkt ook samen met de marktplaatsen Takeaway.com, Deliveroo en Uber Eats.

“We zijn onder de indruk van Matthias en zijn team”, vertelt Tanja Kramer van Slingshot Ventures. “Casper is een marktleider in België en goed gepositioneerd om internationaal uit te breiden.” In tegenstelling tot andere ghost kitchens is Casper duidelijk zichtbaar in het straatbeeld met vaste locaties, wachtruimtes en herkenbare branding.

Internationale ambities

“Natuurlijk zijn we trots op wat we de afgelopen twee jaar hebben bereikt, maar we realiseren ons ook dat onze grootste uitdaging nog voor ons ligt”, zegt medeoprichter Matthias Laga. “Dankzij deze financiering kunnen we versneld uitbreiden naar nieuwe markten en tegemoetkomen aan de groeiende vraag. In de Benelux en Frankrijk gaan we nieuwe vestigingen openen en het is onze ambitie om in 2024 internationaal vijftig vestigingen te hebben. Een ambitieus plan, maar we zijn er klaar voor!”