1

Nieuw stuk fietsostrade voor woon-werkverkeer tegen eind dit jaar

LEUVEN/BIERBEEK/TIENEN/BOUTERSEM - De werken aan de fietssnelweg F24 in Bierbeek zijn dinsdag van start gegaan. Over een afstand van 4,5 kilometer wordt de aansluiting gelegd tussen Leuven en Bierbeek. Tegen eind dit jaar zal dit nieuwe stuk fietsostrade klaar zijn, wat mogelijkheden biedt voor onder andere het woon-werkverkeer tussen Leuven en randgemeenten. 

De F24 loopt tussen Leuven en Tienen, maar heeft nog enkele ontbrekende schakels op zijn traject: zo ook een stuk op het grondgebied van Bierbeek en Boutersem. “De F24 tussen Leuven en Tienen is een van onze prioritaire fietssnelwegen”, zegt Tom Dehaene (CD&V), gedeputeerde voor Mobiliteit. “We willen ook in deze regio de positie van de fiets als verkeersalternatief versterken.”

Aan de kant van Leuven sluiten de werken aan op de Hoegaardsestraat, die momenteel omgevormd wordt tot fietsstraat en waarvan de werken bijna klaar zijn. Via de Herpendalstraat komt de F24 aan de zuidkant van de treinverbinding Leuven-Tienen te liggen. Naast het spoor komt een nieuw fietspad tot de kruising met de Bierbeekstraat in Bierbeek. Op dat punt brengt een nieuwe fietsbrug de fietsers van de Eikeboomlaan naar de Rijsmortelstraat. Ter hoogte van de Stationsstraat in Bierbeek gaat de snelweg verder langs de noordkant van het spoor. De Sint-Ermelindisstraat wordt verhard en doorgetrokken tot aan de Boststraat in Boutersem. De werken duren volgens de huidige planning nog tot het einde van dit jaar.

Via het Fietsfonds investeren het provinciebestuur en de Vlaamse overheid ruim 3,5 miljoen euro in het project. Het verdere traject van Boutersem naar Tienen is op dit moment nog in de onderzoeksfase.

Bron: Belga.