2

Hagelands koppel neemt Peleman over

LEUVEN/AARSCHOT - Het Hagelandse (Langdorp) koppel Jelle Grade en Trees Peeters heeft de Leuvense onderneming Peleman overgenomen. 

Peleman BV is gevestigd langs de Wijgmaalsesteenweg 32 in Wilsele bij Leuven (naast Vaart). Het bedrijf, totaalleverancier van industriële producten zoals riemen, tandwielen, (hydraulische) slangen, pneumatica, rubber, persoonlijke veiligheidsartikelen, lagers en tuinberegening, is een gevestigde waarde in het Leuvense.

Peleman BV werd opgericht in 1966. Mettertijd lieten meneer en mevrouw Peleman de zaak over aan hun zoon Fred. Deze laatste verkocht de onderneming aan medewerker Nico Mommens, die de activiteiten op zijn beurt overlaat aan Jelle Grade en Trees Peeters.

“Nico heeft ons de afgelopen maanden nog ondersteund om het ruime gamma aan producten te leren kennen”, vertelt Trees Peeters. “Nu zijn we klaar om zelfstandig voluit te gaan.” Trees en Jelle kunnen rekenen op drie medewerkers in de zaak.

Jelle Grade was tot voor kort lasser-contractor, Trees is nog altijd actief op het HR-departement bij Ineos in Geel. De medezaakvoerster zal zich na de reguliere werkuren bij Ineos concentreren op de administratie van Peleman.