Starter van de week: Eternelle

TURNHOUT - Juweliers Martine Van 't Hof en Geert Dolhain openden zopas Eternelle, waar ze uitsluitend trouw- en verlovingsringen verkopen. De winkel is te vinden op de LeBonsite, naast restaurant Gaston.

Eternelle is een juweel van een zaak. De verlichting, ontworpen door lichtdesigner Sarah Dehandschutter, springt meteen in het oog. De hele winkel is fluweelblauw gekleurd en straalt rust en charme uit. De ideale locatie om trouwringen te kiezen, dus.

“Dat is precies wat we met Eternelle beogen”, zegt Martine Van ’t Hof. “Klanten die op zoek gaan naar trouw- of verlovingsringen, willen we in alle rust kunnen ontvangen en de tijd geven om ongestoord een keuze te maken. Daarom werken we hier ook op afspraak.”

Goudsmid

Martine en Geert zijn ook zaakvoerders van Cabochon, een juwelenzaak in de Leopoldstraat in Turnhout. “We openen een nieuwe zaak, maar we hebben wel dertig jaar ervaring. We hebben lang in Griekenland gewoond, waar ik als goudsmid werkte en Geert een juwelengroothandel opstartte. Nadien hebben we samen Cabochon geopend in de Herentalsstraat. Die zaak is later verhuisd naar de Leopoldstraat.”

Ook in Cabochon verkochten Martine en Geert al trouwringen. “In Eternelle kunnen we die klanten toch een betere service bieden. Om een trouwring te kiezen, wil de klant zijn tijd nemen.”

LeBonsite

De keuze voor een zaak in de LeBonsite lag voor Geert en Martine voor de hand. “We geloven in dit project. De eigenaar doet er alles aan om het hier gezellig te maken en heeft veel aandacht voor de kleine, lokale handelaar. Het is ook prettig om omringd te zijn door horeca. Klanten kunnen, nadat ze bij ons een keuze hebben gemaakt, nog even napraten op het terras van de buren.”

Ook in trouwringen zijn er modetrends. “Vandaag is alles wat fijner”, legt Martine uit. “Dat heeft uiteraard te maken met de hoge goudprijs. We merken ook dat klanten meestal kopen voor maatwerk, hoewel we ook een breed gamma aan gerenommeerde merken aanbieden. Maar maatwerk is persoonlijker en dan kan ik als goudsmid rekening houden met het budget en met de stijl die de klant wenst.”

Martine hoopt dat Eternelle ook een klandizie van ver buiten Turnhout naar de stad lokt. “Er zijn nog maar heel weinig zaken die je exclusief trouw- of verlovingsringen aanbieden.”