Vroegere klanten van ’t Klaverblad zullen zich even moeten heroriënteren, want de hele zaak vlakbij het kruispunt met de R4 is gestript, de binnenmuren zijn gesloopt en er is een gloednieuwe keuken.
“Het is een totaal nieuwe start, met dank aan mijn vader Luc en mijn tante Martine die mij hier lanceerden”, vertelt Dietrich die al zeker tot het einde van het schooljaar nog actief blijft als leerkracht aan het PTI in Eeklo. “We evalueren wel eind augustus, maar op dit moment vinden klanten de weg vlotjes terug naar hier”, klinkt het.
De heropende zaak wil zich onderscheiden met een keuken die doorlopend open is, van 12 uur tot 21 uur. Daarnaast focust Van Heule ook op de tearoom, met een mooi terras met zicht op de bloemenzaak ernaast.
Suggesties van de chef
Op de menukaart zijn de klassiekers terug te vinden: “De Franse keuken aangevuld met een extra toets van de chef”, vertelt duivel-doet-al Dietrich die ondertussen zes mensen vast in dienst heeft.
“Onze vleesgerechten lopen parallel met wat in ’t Braemhof wordt geserveerd. Dagschotels doen we niet, we hebben wel een weekmenu, met suggesties van de chef, een vlees- en een vegetarisch aanbod. Alles aan een eerlijke prijs. Van bij de opstart zien we dat de salades en pasta’s populair zijn. Werknemers van bedrijven uit de buurt zijn ook een traditie. Voor die mensen engageren we ons om binnen het uur een volledige lunch te serveren.”
Deze week start vlakbij brasserie Klaverblad de herinrichting van het kruispunt met de R4. “We blijven al die tijd bereikbaar”, aldus Van Heule. “De drukke passage hier is echt onze grootste troef. Ongeveer de helft van de nieuwe klanten komen af op de ligging en op de reclamebanners langs de steenweg. Hopelijk hebben we ons vast cliënteel opgebouwd wanneer de werken echt starten.”
Brasserie Klaverblad, Antwerpsesteenweg 963