Schermafbeelding 2022-04-11 om 18.01.17

Davai Dumplings vanaf vandaag te vinden bij Colruyt: “Vegan is meer dan enkel vleesvervangers”

GENT - Vanaf vandaag ligt Davai Dumplings in het diepvriesvak van 180 Colruyt winkels. Oprichters Maybritt Devriese (25) en Ruslan Podgaetskiy (24) hadden genoeg van vleesvervangers en ontwikkelden daarom een vegan gevulde pasta vol groenten. Na de kaap van 1 miljoen verkochte dumplings vind je ze nu dus ook bij Colruyt.

Colruyt ziet de meerwaarde in van vegan eten, daarom kozen ze voor Davai Dumplings. Met Nutri-Score A en een begrijpbare ingrediëntenlijst wil Davai vegan eten toegankelijk maken voor het bredere publiek.

Maybritt en Ruslan produceren alles zelf vanuit Gent met een team van studenten. Na een half miljoen dumplings met de hand te vouwen schakelden ze over naar machinale productie en zijn ze klaar om verder te schalen. “Met Davai tonen we aan dat plantaardig zó veel meer is dan vleesvervangers”, stelt Maybritt. “Met de lancering in Colruyt willen we dit dan ook met het bredere publiek delen.”

 

In het Gentse Dok Noord vind je hun hoofdkwartier, waar Davai zakendoet tussen tal van andere start-ups. Dankzij de wendbaarheid van Ruslan en Maybritt heeft de jonge start-up de woelige coronaperiode overleefd. Davai is nu klaar om verder te groeien buiten Nederland en België, waar ze nu al verkopen. Consumenten kopen de dumplings via Gorillas, Colruyt, Bio-planet, Crisp (NL).

“Wij zijn ervan overtuigd dat vegan eten simpelweg lekker moet zijn, zonder dat het vlees moet imiteren. Weg met eten voor klimaatkarma”, sluit Ruslan af.