t ‘ Russelt  Lennert en Jarne. (Foto: Karolien Coenen)

Jarne rijft ervaring binnen bij ’t Russelt

De gekende gastronomische bistro 't Russelt in Diepenbeek, die vlak voor de uitbraak van corona in handen kwam van Jarne Geladé (zoon van McQueen-uitbater Jos), heeft de ervaren horeca-personality Lennert Holsteens (ex-Fontanella) binnengehaald als operationeel verantwoordelijke. Als rechterhand van de eigenaar zal Lennert (ook gekend als oprichter van Cleardropz) de ambitie om furore te maken in culinaire gidsen, mee gestalte geven.

‘t Russelt by Jarne, zo heet intussen het bekende foodcafé in Diepenbeek, dat in 2019 werd overgenomen door Jarne Geladé. Een naam als een klok in de Zuid-Limburgse horeca, want zijn vader Jos is sinds jaar en dag uitbater van de gekende discotheek McQueen. Jarne (24) wil het over een andere boeg gooien en als chef-kok zijn eigen carrièrepad uittekenen.

Als chef kiest Geladé voor een gastronomische invulling van zijn brasserie door gerechten op de kaart te plaatsen met kaviaar, krab of truffel. De ambitie is niet gering. De zaak streeft naar een vermelding in de Gault&Millau en wil daarna opklimmen in het puntenklassement.

Om de hoge verwachtingen in te lossen heeft Jarne Geladé een voormalig studiegenoot aan boord gehaald. Bij het Hasseltse restaurant La Fontanella werd Lennert Holsteens weggeplukt, als gastheer gepokt en gemazeld in het horecagebeuren. Hij is tevens oprichter en zaakvoerder van Cleardropz, een bedrijf dat een innovatief product op de markt heeft gebracht om het aandampen van brilglazen tegen te gaan. Samen gaan ze het nieuwe avontuur in Diepenbeek aan. De sterrenzaken in Limburg zijn gewaarschuwd: de nieuwe garde zal hen het vuur aan de schenen leggen!