Cozy-Home-campagnefoto

Wielsbeeks schildersbedrijf Cozy Home wil zijn ambities waarmaken via crowdfunding

WIELSBEKE - Schildersbedrijf Cozy Home legde al een mooi groeitraject af: de projecten worden steeds groter en het bedrijf mocht ook al aan de slag bij Weba. De groei zorgde voor een recente verhuis naar een kmo-unit. Nu is de ambitieuze zaakvoerder Kenny Danckaert klaar voor de volgende stap: “We willen de kmo-unit upgraden en investeren in marketing, materiaal en extra personeel", zegt hij. "Om de hiervoor nodigde financiering op te halen lanceerden we een crowdfundingcampagne bij WinWinner.”

 

Cozy Home is een schildersbedrijf dat zowel binnen- als buitenschilderwerken uitvoert. Onder de naam De Verfcoach werkt de onderneming aan een adviestak voor verfkeuzes, schildertechnieken, enzovoort. Nu zijn de projecten van Cozy Home weliswaar al vrij groot, maar het schildersbedrijf startte kleinschalig: “Oorspronkelijk startte ik als bijberoeper, maar geleidelijk evolueerde dit tot onderaannemer bij andere schilders”, aldus Kenny. “Nu zijn we zelfs verder gegroeid tot een punt waarbij we zelf onderaannemers inschakelen.”

De Verfcoach

Nu wil Kenny Danckaert het aanbod van zijn onderneming nog uitbreiden. Onder de naam De Verfcoach wil hij doe-het-zelvers bijstaan met advies qua techniek en verfkeuze. Via De Verfcoach zullen klanten ook verf en ander schildersmateriaal kunnen aankopen.

“Met dit concept willen we mensen helpen die niet meteen het budget willen/kunnen vrijmaken om hun schilderwerk door een externe te laten doen, maar die wel kwaliteit en advies wensen,” licht Kenny toe. “De kmo-unit zal in de toekomst dan ook meer dienstdoen als showroom en inspiratieruimte en dit zowel voor klanten van Cozy Home als het nieuwe merk De Verfcoach.

Om verder te groeien – er staan investeringen in personeel, marketing, materiaal en een upgrade van de kmo-unit op de planning – is Cozy Home op zoek naar financiering. Die wil de onderneming ophalen via een crowdfundingcampagne. Via het investeringsplatform van WinWinner wordt gezocht naar minimaal 35.000 euro en maximaal 70.000 euro. Momenteel staat er al 20.000 euro op de teller. “Investeren gebeurt via een lening, waarbij je heel wat meer rendement kan halen dan het geld op je spaarboekje”, aldus Kenny. “Een lening toekennen aan Cozy Home kan al vanaf 500 euro, de campagne loopt nog tot en met 29 april.”

Alle informatie over de WinWinner-campagne van Cozy Home vind je op de website van WinWinner.