Dirk Verhellen en Vic Hoste (2)

Broers Hoste nemen PLAY AV over

DEINZE - PLAY AV, toonaangevend bedrijf in de audiovisuele sector, verandert van eigenaar. Oprichter en huidig CEO Dirk Verhellen verkoopt via een managementbuy-out (MBO) 100% van de aandelen aan de broers Vic en Bruno Hoste. Vic werkt al sinds 2015 in diverse functies binnen het management van PLAY AV. Bruno is momenteel aan de slag als data scientist bij Risolto. Er volgt een periode van co-CEO-schap tot 1 september om de overdracht zo goed mogelijk te laten verlopen.

PLAY AV werd opgericht in 1994 en is uitgegroeid tot een innovatieve full service dienstverlener in audiovisuele technieken, actief in zowel verkoop als verhuur. In het hoofdkantoor in Nazareth en de vestiging in Zonhoven stelt Play AV 50 mensen te werk. Na bijna 28 jaar vindt bezieler en oprichter Dirk Verhellen dat het tijd is voor de volgende generatie.

Overname via managementbuy-out (MBO)

Om de toekomst van PLAY AV te vrijwaren was een managementbuy-out (MBO) de beste oplossing voor alle partijen. De broers Hoste nemen ook het bijbehorende vastgoed over van PLAY AV: Visitorium, audiovisueel ingerichte inhouse studio’s, kantoren, vergaderzalen en het magazijn.

“Met Vic blijft iemand aan boord die de cultuur en manier van werken bij Play AV zeer goed kent. Ik herken mezelf bovendien in Vic”, gaat Dirk verder. “Hij heeft de durf en de ambitie om er vol voor te gaan. Door zijn passie voor audiovisuele technieken en doorgedreven technische kennis, gecombineerd met zijn ervaring binnen het management ben ik ervan overtuigd dat PLAY met Vic de juiste kapitein aan boord heeft. Samen met de datagedreven aanpak en de financiële achtergrond van Bruno zijn ze het ideale duo om met Play AV een nieuw hoofdstuk te schrijven.”

6 maanden co-CEO-schap

Om de stabiliteit en de continuïteit te waarborgen volgt er vanaf 1 april 2022 een periode van co-CEO-schap van Dirk en Vic samen. Twee volwaardige bestuurders om de overdracht zo goed mogelijk te organiseren. Vanaf 1 september wordt Vic dan de enige CEO van PLAY AV, bijgestaan door Bruno als strategie en innovatie manager.

Vic Hoste: “Er zijn van die opportuniteiten die je levenspad kruisen waar je niet mag over twijfelen. Dit was er zo een. Het is een hele eer om dit fantastische bedrijf verder te mogen leiden.”

“Vanuit m’n technische expertise en passie voor audiovisuele technieken zal ik de huidige waarden verder uitdragen. Zo wil ik de medewerkers de kansen blijven geven om zich verder te ontplooien. Net als Dirks drijfveer is het ook onze ambitie om van PLAY AV een betrouwbare en innovatieve partner te maken die inspeelt op de veranderende noden van onze klanten.”