Afbeelding1 Foto Motary

Oldtimers toeren tijdens Motary dwars door bedrijven

ARENDONK, TURNHOUT - Voor de vierde keer organiseert serviceclub Rotary Club Arendonk zijn feest van ronkende motoren en glimmend chroom. Tijdens Motary volgen oldtimers en alltimers een toertocht waarbij ze ook dwars door bedrijven rijden.

Rotary Club (RC) Arendonk pakte in 2016 voor het eerst uit met het oldtimerevenement Motary. Naast voertuigen met een historisch cachet waren ook andere speciale auto’s en motoren toegelaten. Het opzet is dat zij aan de hand van een roadbook of gps-data een uitgestippeld parcours langs enkele bedrijvensponsors volgen, waarbij ze waar mogelijk ook dwars door de onderneming toeren. Door het succes volgden in 2018 en 2019 nieuwe edities, maar vanwege corona is het tot zondag 10 april wachten op de vierde uitgave.

 

Foto Motary

Belevenis

“Dit jaar kunnen de auto’s en motoren zondag 10 april tussen 10u en 13u naar keuze vertrekken bij een van onze vier bedrijven. Dat zijn banden Gaukema in Arendonk, ABHR van Groep Versmissen in Turnhout, garage Barto in Turnhout en Bouwmaterialen Janssens in Brecht. Daar krijgen ze het materiaal om hun route over 125 kilometer te volgen die langs de vier sites passeert. Waar mogelijk kunnen ze een drive-through dwars door de firma houden. Overal staan ook foodtrucks met een hapje en drankje, maar ook onderweg valt van alles te beleven”, zegt Greet Aerden van RC Arendonk.

Zowel oldtimers als alltimers en moto’s kunnen deelnemen. Foto Motary

De deelnameprijs bedraagt 15 euro, met de opbrengst steunt de serviceclub allerlei lokale en internationale goede doelen. Inschrijven kan online tot 8 april, of op de dag zelf op een van de vier genoemde locaties.