cleblo22Jumbo (Foto: TS 33)

Ondernemersfamilie grijpt naar wietkweek na faillissement

De Lommelse familie die na het faillissement van hun meubelzaak Cleblo in 2014 op zoek ging naar andere inkomsten, moest zich zopas voor de rechtbank verantwoorden voor (kleinschalige) wietkweek. Ze riskeren elk 18 maanden cel en 8.000 euro boete.

Cleblo was een goed draaiende meubelzaak die in heel Noord-Limburg en Zuid-Nederland was gekend. De familie was er bijna 50 jaar actief, tot in 2014 het faillissement werd aangevraagd. De gebouwen kregen een andere bestemming en zijn intussen verkocht om plaats te maken voor een Jumbo-supermarkt.

De vader, moeder, zoon, dochter en schoonzoon van de Lommelse familie moesten zich donderdag bij de rechter verantwoorden voor het kweken van kleine hoeveelheden cannabis. Op meerdere locaties werden plantjes aangetroffen.

“We hebben altijd keihard gewerkt en zijn dan door omstandigheden failliet gegaan. Alles hebben wij moeten afgeven. Zelfs ons huis, doordat wij veel schulden hadden. Wij hebben dingen gedaan die we niet hadden moeten doen”, aldus de berouwvolle familie in de rechtbank. Het vonnis volgt op 28 april.

(Het hele verhaal staat vrijdag in Het Belang van Limburg)