Afbeelding5 Foto Dirk Vertommen

Starter van de week: Second Story

HEIST-OP-DEN-BERG - In een voormalige bloemenzaak op de Oude Mechelbaan opent vrijdag Second Story, een nieuwe tweedehandswinkel met een opmerkelijk concept. Wie zelf van spullen af wil, kan er een kast huren. Second Story maakt dan op sociale media publiciteit voor je aanbod en houdt bij verkoop een commissie in. De belangstelling is inmiddels al behoorlijk groot.

Het concept van Second Story is niet helemaal nieuw. Onder meer in Geel en Herentals bestaan er al gelijkaardige tweedehandszaken. Het is daar dat bezielster Kristel Hendrickx het idee opsnorde. Medewerkster Febe Troonbeeckx wordt in de toekomst het gezicht van de zaak. “In Heist-op-den-Berg is er nog geen winkel volgens dit systeem”, legt Hendrickx uit. “Het leek me nochtans wel iets dat ook hier zou kunnen aanslaan. Nadat we op een geschikt pand stuitten, vlogen we er meteen in.”

Meer dan kleding

In de nieuwe zaak staan momenteel al 77 kasten. Wie spullen wil aanbieden, kan zo‘n exemplaar huren voor 45 euro per maand. “Je kunt trouwens meer dan enkel kleding aanbieden”, zegt Hendrickx. “Huisraad, decoratiestukken,…: wat in de kast past, kun je erin kwijt. Je bepaalt zelf je prijs en wij maken reclame voor je spullen op onze sociale media. Bij een verkoop houden wij een commissie van 15% in. Aan het begin van elke maand storten wij dan je centen op basis van wat er verkocht is.”

 

Medewerkster Febe Troonbeeckx wordt het gezicht van de zaak. Foto Dirk Vertommen

Goed gevuld

Een kast huren kan voor een minimumtermijn van een maand. Ruimte delen met familie of vrienden is ook mogelijk. De interesse is volgens Hendrickx behoorlijk groot. De rekken in de zaak zijn inmiddels dus al goed gevuld voor de opening op 1 april. “Het is een heel ander systeem dan een kringwinkel en voor ons is dit natuurlijk helemaal nieuw”, zegt Hendrickx. “Maar toch zijn er nu nog maar een vijftiental kasten over. We hebben in ons pand nog wel wat ruimte om uit te breiden en er nog een aantal extra te plaatsen.”

www.secondstory.be