Afbeelding10 Foto Gino Van Looy

Nieuwe start voor bloemenzaak AteljeeGLK in Nijlen

NIJLEN - Na vijftien jaar AteljeeGLK te hebben gerund, geeft Greet Van Aggelpoel (70) de fakkel door aan haar dochter Kim Daniels (50). Greet gaat van haar verdiende pensioen genieten en Kim gaat de zaak vol passie verder zetten. De laatste drie maanden werd het interieur ook onder handen gepakt zodat het een frisse nieuwe start wordt.

“Ongeveer vijfentwintig jaar geleden volgde een buurvrouw van mij een cursus bloemschikken bij Bart Nys, een bekende naam destijds”, begint Greet. “Maar telkens als ze thuiskwam vroeg ze mij raad hoe ze het verder moest afwerken. Na een tijdje dacht ik dat ik zelf ook wel een cursus zou kunnen geven. Uiteindelijk heb ik dan dit pand in de Elsendonkstraat gekocht en vanaf toen had ik ook plaats om mijn eigen creaties in een winkel te verkopen. Dat was vijftien jaar geleden. De naam veranderde ook in “AteljeeGLK” wat staat voor onze namen Greet, Leo en Kim, maar ook voor geluk.”

Gelnagels

De zaak is inmiddels serieus uitgebreid. “We verkopen nu onder andere verse bloemen, droogmateriaal, droogbloemen, decoratie en glaswerk. Mijn dochter Kim doet in een aparte ruimte ook nog gelnagels. Ik heb het altijd graag gedaan, maar een paar maanden geleden kreeg mijn man Leo een hersenbloeding en toen besliste ik meer te gaan genieten en Kim zag het zitten om de zaak over te nemen.”

Kim knikt lachend. “Ik doe al 22 jaar gelnagels en ik had een aparte ruimte hier. Af en toe sprong ik ook bij met de bloemen als het te druk werd. In het begin was dat niet van harte, ik zei altijd dat ik nooit in een bloemenzaak zou werken (lacht). Maar uiteindelijk begon ik het leuk te vinden en werd ik hier werknemer. Nu ben ik echt gepassioneerd door bloemen, het kan verkeren. Mijn gelnagels blijf ik ook doen, maar minder aangezien ik nu alleen zaakvoerster word.”

Heropening

Kim heeft het interieur van de zaak ook aangepakt. “De laatste drie maanden heb ik alles hier veranderd, mensen die hier binnenkomen, herkennen het niet meer. De winkel is nooit echt helemaal gesloten geweest, de ruimte waarin ik niet bezig was, bleef open. Vrijdag is de officiële heropening en klanten krijgen loten waarmee ze kans hebben om een boeket van 35 euro kunnen winnen. Iedereen is dus welkom.”