grill-t-korenveld

Met ‘t Korenveld verdwijnt bekend gezicht uit Mechelse horeca

MECHELEN - André en Christel, de uitbaters van grillrestaurant ‘t Korenveld op de Korenmarkt, gaan met pensioen. En daarmee verdwijnt er weer een bekend gezicht uit de Mechelse horeca.

Het koppel opende in 1986 Pitawan: de eerste pitazaak in Mechelen. Daarna namen ze het grillrestaurant over. “Paul, de vorige eigenaar, was een hele goede vriend van mij”, zegt André Segers. “Ik had hem beloofd dat als hij zou stoppen, dat ik het dan zou overnemen. Jammer genoeg is hij aan kanker gestorven.”

Fysiek zwaar

Het grillrestaurant kende onder André en Christel een groot succes, maar nu wordt het fysiek toch te zwaar en stoppen ze met de zaak.

“Mijn echtgenoot zal wat rust nemen en ervan profiteren”, vertelt Christel Leemans. “Ikzelf ben wat jonger en ik zie me nog niet direct thuis in de zetel zitten. Ik denk eraan om nog iets te doen, maar wat juist, weet ik nog niet. We zien wel.”

Tevreden

Christel en André kijken beiden positief terug op hun tijd in de horeca, ondanks het zware werk. “Ik ben tevreden, maar nu is het genoeg geweest”, zegt Christel. “We hebben jarenlang hard gewerkt. Dit is een goede afsluiter – het is nu tijd voor iets anders.” Begin juni sluit het restaurant dan echt de deuren.