thumbnail_2J4A4013 An Cuyckens en Jorn Schoofs. Foto UniPartners

UniPartners rekruteert via artificiële intelligentie

RUMST - Consultancybedrijf UniPartners verwerkt aanvragen van klanten voortaan met Consultron. Het bedrijf uit Rumst legt zich toe op de rekrutering en detachering van IT en Finance profielen.

“We werken uitsluitend in onderaanneming”, verduidelijkt Jorn Schoofs, commercieel directeur bij UniPartners IT. “Wanneer een partner een specifiek profiel zoekt voor een project bij één van zijn klanten, worden wij gecontacteerd.”

Tijdsbesparing

Het was hr-directeur An Cuckens die voor het eerst het idee van een meer geautomatiseerd matchingproces heeft aangebracht.

“We zorgen ervoor dat onze consultants hun expertise kunnen verdiepen of verruimen. Opleidingen over machine learning en quantum computing zitten al enkele jaren steevast in ons UP Academy-aanbod. Voor specifieke AI-projecten kunnen onze klanten steeds rekenen op onze specialisten. Die kennis komt ook van pas voor onze eigen processen. Met Consultron kunnen we performanter en efficiënter werken waardoor wij vooral onze focus kunnen leggen op de persoonlijke contacten met de consultant en met de klant.”

“Momenteel zitten we in de testfase”, zegt Arno, data scientist en machine learning engineer bij UniPartners. “Ik ben trots op de tijdsbesparing die mijn collega’s nu al ervaren met Consultron. De appreciatie die ik kreeg, is een mooi compliment voor mijn werk.”