Foto Fiberklaar

Fiberklaar plant ook in Olen aanleg fibernetwerk

OLEN - Het Vlaamse netwerkbedrijf Fiberklaar mikt in Olen op de aanleg van een open glasvezelnetwerk. Het gaat om 6.600 potentiële aansluitingen in de gemeente. Fiberklaar startte midden maart met de eerste informatiecampagnes en plant de volgende weken verdere acties om alle inwoners uitgebreid te informeren.

Fiberklaar investeert meer dan tweeënhalf miljard euro om tegen 2028 anderhalf miljoen Vlaamse huishoudens te voorzien van glasvezel. Ook in Olen wil het zijn hoogtechnologische open glasvezelnetwerk uitrollen.

Constructief

“De gesprekken met het gemeentebestuur van Olen lopen erg constructief”, zegt CEO van Fiberklaar Rik Missault. “De gemeente werkt op een heel erg transparante manier aan haar beleidsplan richting 2024. We zijn blij dat we de digitale doelstellingen van de gemeente mee kunnen helpen ondersteunen.”

Twintig procent

Fiberklaar organiseert volgende maand enkele informatieavonden. Daarin beantwoordt het alle vragen over glasvezel en de mogelijke aansluiting op het netwerk. Inschrijven kan via de website van Fiberklaar. De uitrol zelf vindt plaats van zodra er minstens twintig procent van de inwoners intekent voor het glasvezelabonnement. De installatie is volledig gratis.