Foto Ward Bosmans

Nieuwe horecazaak Smokt serveert Italiaanse gerechten met een lokale twist

WILLEBROEK - Het August Van Landeghemplein heeft er met Smokt een gloednieuwe café-brasserie bij. De uitbaters van de populaire zaak Poutrel openden enkele meters verder een tweede zaak die vooral pasta en andere Italiaanse gerechten op de kaart staan heeft.

De Poutrel bestaat ondertussen al zeven jaar en dus vonden uitbaters Gunther De Buck en Bjorn Van den Eede het tijd voor een volgende stap. Daarvoor namen ze Lauren Op de Beeck, die al aan de slag was in De Poutrel, als derde vennoot onder de arm. Het voormalige pand van Café Central werd volledig gerenoveerd en kreeg een sfeervolle inrichting. En er werd gekozen voor een typisch Willebroekse naam. Smokt is plaatselijk dialect voor ‘het smaakt’.

Duvelse pasta

“Je kan bij Smokt zowel terecht voor een gezellige babbel met een pintje of een koffie, als voor een uitgebreide maaltijd”, zegt Gunther De Buck, die in de keuken staat van de nieuwe zaak.

“Als concept kozen we voor de Italiaanse keuken. Op de kaart staan lekkere verse pasta’s. Onze specialiteit is de Duvelse pasta die natuurlijk refereert naar onze samenwerking met de brouwerij Duvel Moortgat. Die keuze voor lokale producten vind je ook terug in de tiramisu die gemaakt is met speculoos van Vermeiren uit Bornem. Onze lasagne Modest is zelfs genoemd naar een trouwe klant van de Poutrel.”

Gunther zal permanent de keuken van Smokt runnen. Voor de bediening kan hij om de week rekenen op Lauren Op de Beeck en Bjorn Van den Eede. De andere week houden zij om beurten de Poutrel open.

“De Poutrel blijft tenslotte ook nog ons kindje. Op die manier willen we voeling blijven houden met de klanten van beide zaken. Qua publiek is iedereen hier welkom. Misschien zal Smokt een iets jonger en hipper publiek aanspreken. Daarom ook onze slogan ‘Smokt, Duvelse pasta rockt’. Dat vat alles samen: de naam van de zaak, de link met Duvel, het concept van de pasta en ‘rockt’ voor het hippe aspect.”

Smokt op het August Van Landeghemplein 7 in Willebroek is open van woensdag tot en met zondag van 10 tot 23u.