2

Studiebureau gezocht voor ontwikkeling ontsluitingsplannen toekomstig wetenschapspark

LEUVEN - In het kader van de toekomstige ontwikkeling van Wetenschapspark Leuven Noord heeft de Vlaamse regering meegedeeld een definitieve ontsluitingsweg te zullen realiseren die het toekomstige park  en pendelparking rechtstreeks moet verbinden met de E314. Wegbeheerder AWV zal een studiebureau zoeken voor de uitwerking van de huidige ontwerpplannen en de redactie van uitvoeringsplannen. 

 

De plannen van het wetenschapspark liggen al een tijd op tafel. In samenwerking met KU Leuven, de NMBS en stad Leuven zou er een wetenschapspark komen op het spoorwegplateau in Kessel-Lo. Omdat de ontsluiting van de site en de pendelparking cruciaal is, ligt er ook de bouw van een ontsluitingsweg voor.

De vorige minister van Mobiliteit, Ben Weyts (N-VA), besliste een tijdelijke ontsluitingsweg aan te leggen maar van die plannen ziet de huidige Vlaamse regering af. Nog dit jaar zal het Agentschap Wegen en Verkeer een studiebureau aanstellen om de voorliggende ontwerpen bij te werken en werk te maken van uitvoeringsplannen.

De minister trekt voor deze opdracht 1,8 miljoen euro uit.