Fietsrouting – Fietsvakantie

Fietsrouting lanceert routeplanner voor meerdaagse fietsvakanties

GENT - Gedaan met het navigeren tussen tientallen tabbladen om zelf een fietsvakantie te plannen. Fietsrouting lanceert deze week zijn doorgedreven meerdaagse routeplanner voor fietsers! Het doel? Fietsroutes en -vakanties op maat toegankelijk maken voor iedereen. Dankzij de functionaliteiten specifiek gericht op fietsroutes en -vakanties, kun je met behulp van de planner jouw eigen fietsroute en vakantie tot in de puntjes organiseren. Een unieke geïntegreerde tool in de wereld van de routeplanners.

Fietsen zit al een geruime tijd in de lift en is één van de grootste hobby’s in Vlaanderen. Op vakantie gaan met de fiets daarentegen wordt nog vaak geassocieerd met te uitdagend of avontuurlijk. Maarten Peeters, mede-oprichter Fietsrouting: “We kennen allemaal wel iemand die maanden op weg is met de fiets naar de andere kant van de wereld. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Met Fietsrouting kan je bijvoorbeeld perfect een verlengd weekend op pad gaan in eigen streek. Het aantal kilometers per dag kies je gewoon zelf.”

Fietsrouting benadert het concept van fietsvakanties zo breed mogelijk: “We halen fietsvakanties uit het hokje van de getrainde fietsers en maken het toegankelijk voor iedereen met liefde voor de fiets.”

“Begin bijvoorbeeld in jouw eigen streek, neem jouw woonplaats als start- en eindpunt en neem enkele dagen de tijd om jouw directe omgeving te verkennen. Kies voor aangename slaapplaatsen zoals een bed & breakfast. Dit alles plan je perfect met onze routeplanner.”

Unieke meerdaagse routeplanner

Fietsrouting gaat verder dan de traditionele en welbekende routebouwers. De routeplanner focust immers op het plannen en organiseren van meerdaagse fietsvakanties. Naast de gebruikelijke functionaliteiten, kun je nu ook verschillende dagen aan elkaar linken, overnachtingen zoeken en boeken bij jouw dagelijks eindpunt, specifieke points of interest laten tonen, enzovoort.

“Bovendien integreerden we een set van geavanceerde parameters om naar eigen behoefte de geplande route langs specifieke wegen te laten leiden”, vult mede-oprichter Michiel Peeters aan. “De vooringestelde parameters, op basis van vele bestaande lokale fietsroutes, zorgen voor dé optimale fietsroute op de kaart. Zo heb je een prachtige fietsroute gemaakt in enkele seconden. Gedaan dus met de route minutieus uit te stippelen of gebruik te moeten maken van reisorganisaties.”

Het platform toont tevens een selectie van interessante points of interest voor fietstoeristen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk te weten of er bij de startplaats van de volgende dag ook een plek is om gratis water in te slaan of een toilet. Ook alle mogelijke overnachtingsplekken worden aangeduid, zodat je tijdens het plannen van de route gemakkelijk een comfortabel slaapplekje vindt.

Alle basisfunctionaliteiten aanwezig

Wil je een eendaagse route maken? Dan kun je, zoals bij andere routeplanners, gemakkelijk met Fietsrouting een eigen route maken. Ook wie onervaren is in het plannen van routes creëert met slechts enkele punten op de kaart een prachtige fietsroute. Door persoonlijke routevoorkeuren in te stellen maak je een fietstocht op maat met de minste inspanning. Kies voor de snelste route, een plattelandsroute, de meest fietsvriendelijke route via fietssnelwegen en jaagpaden of (inter)nationale fietswegen.

“We bieden bovendien enkele kwaliteitsvolle en interessante routes aan, speciaal geselecteerd en zelf gemaakt voor fietsers. We willen niet een specifieke community ontwikkelen. Deze bestaan reeds jaren, zijn sterk uitgebouwd en verankerd, zoals op Facebook en Instagram. De gebruiker kan al zijn creaties gemakkelijk op deze platformen delen. Wij doen waar we goed in zijn: kwalitatieve routes aanbieden op basis van een krachtige meerdaagse routeplanner”, aldus de broers.

Het van oorsprong Gentse platform mikt op de ganse wereld, maar start in eerste plaats in Europa.