Vanotex

Jong West-Vlaams geweld neemt textiel recyclagebedrijf Vanotex over

KORTRIJK - De West-Vlaamse ondernemer Vincent Lefevere (32) heeft een voor de textielsector strategische overname gerealiseerd. Samen met zijn vennoot William Van Steenberghe (35) neemt hij het in Deinze gevestigde Vanotex over. Dat bedrijf staat bekend voor zijn recycleren van productie afval uit de textielindustrie. 

William Van Steenberge (35) en Vincent Lefevere (32) zijn jong en ze willen wat. Nadat ze enkele jaren terug de hand legden op het Gentse Rotexco, voegen ze nu met nichebedrijf Vanotex uit Deinze een nieuwe scalp toe aan hun gordel. “Ik kom eigenlijk uit de juridische wereld, maar wilde na enkele jaren actief als advocaat toch meer de ondernemerskant op gaan”, aldus William. “Tweeënhalf jaar geleden nam ik daarom het Gentse Rotexco, actief in technisch textiel en producent van postzakken, over. Nu was ik klaar voor de volgende stap. Toen ik een vrachtwagen van Vanotex op de weg zag rijden, besloot ik contact op te nemen.”

Continuïteit verzekerd

Vanotex werd in 1975 opgericht door Frans Van Overschelde en zijn echtgenote en wordt nu al meer dan 25 jaar verder gerund door de broers Jef en Tom Van Overschelde. Beide broers blijven, ook na de overname richting West-Vlaanderen, nauw betrokken bij de verdere evolutie van het bedrijf.
De hoofdactiviteit van Vanotex bestaat uit het uitrafelen of effilocheren van vooral synthetische productie uitvallen uit diverse takken van de textielindustrie (naaldvilt, matrasindustrie, garenindustrie, vezelproducenten, enzovoort). Vanotex stemt het eindproduct steeds af op de wensen van de klant.
Vanotex verwerkt jaarlijks ongeveer 7.000 ton textielafval en kan door eigen transport en een modern machinepark heel snel reageren op de wensen van de leverancier en de klant.