Foto Ronny van den Ackerveken

DBG Storage biedt nieuw opslagconcept aan voor particulieren en ondernemers

HOOGSTRATEN - Op het nieuwe gedeelte van industriezone De Kluis hebben zich al heel wat bedrijven gevestigd. De broers Gert en Bart Janssen openden er eind vorig jaar DBG Storage in de Kleistraat. In het gebouw zijn 68 opslagunits gemaakt in drie formaten. Die kunnen gehuurd worden voor de opslag van materialen, zowel op korte als lange termijn.

Gert en Bart Janssen hebben de nodige ervaring in transport en logistiek. “Het concept van units verhuren voor stockage is in Nederland al goed ingeburgerd, maar in België is dat nog vrij nieuw”, vertelt Bart. “We merken wel dat er een inhaalbeweging aan de gang is. Het toenemend aantal appartementen in combinatie met een tekort aan opslag zette ons een paar jaar geleden aan het denken om in Hoogstraten voor zowel particulieren als zelfstandigen opslagunits ter beschikking te stellen. De ontwikkeling van de nieuwe industriezone de Kluis leek de ideale opportuniteit om die droom waar te maken en dus hebben we de sprong gewaagd.”

Kerstversiering

Het gebouw van DBG Storage heeft meer dan 3.000 kubieke meter aan opslagruimte. “De 68 opslagunits bestaan uit drie formaten. De Giants op het gelijkvloers zijn met 120 kubieke meter de grootste. Hiervoor mikken we op een publiek van professionelen, webshops en grote verhuizingen. Ook voor een startende zelfstandige die opslagruimte nodig heeft, is dit een goede oplossing. Op de eerste verdieping zijn er de Demi’s met een capaciteit van 30 kubieke meter. Dat komt ongeveer overeen met een container. Die komen goed van pas voor mensen die aan het verbouwen zijn”, zegt Gert Janssen.

“De buddy’s” op de tweede verdieping zijn met 15 kubieke meter de kleinste units. Ze hebben elk een eigen lichtpunt en elektriciteitsaansluiting. We zien ze als opslagruimte voor privégoederen van mensen die in een appartement wonen met weinig bergruimte. Spullen die je niet het hele jaar door nodig hebt, zoals bijvoorbeeld kerstversiering of skigerief, lenen zich perfect om in een buddy te stockeren. Voor elke unit kan ook gebruikgemaakt worden van professionele opbergrekken.”

Goederenlift

Personeel heeft DBG Storage niet in dienst. “Dat zou de huurprijzen verhogen”, vertelt Bart Janssen. “We hebben de prijzen bewust toegankelijk gemaakt om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken. De maandprijs voor een buddy bedraagt 75 euro. Iedere gebruiker heeft een persoonlijke toegangscode en beschikt over een uniek cilinderslot in zijn eigen unit. Er is een goederenlift geïnstalleerd om materialen gemakkelijk naar beneden of boven te brengen. Karretjes en een transpalet staan ter beschikking.”

Bij de bouw is rekening gehouden met de hoogste isolatienormen. “We zorgen voor optimale omstandigheden, want vocht en koude zijn nefast om goederen te stockeren”, legt Gert uit. “Het gebouw heeft een alarm, camerabewaking, rookluiken en automatische verlichting. De klanten krijgen eerst een rondleiding om te laten zien wat we hen kunnen bieden. Enkele units zijn door ons gevuld en dienen als voorbeeld. Bederfbare goederen en wapens mogen bij DBG Storage niet gestockeerd worden.”

 

Huurders kunnen gebruikmaken van de goederenlift. Foto Bert De Deken

Zomercollectie

Intussen zijn al heel wat units van DBG Storage in gebruik. “Het is natuurlijk een komen en gaan”, vertelt Gert. “Onze bekendheid groeit en de mond-tot-mondreclame doet ook zijn werk. Kledingwinkels schakelen in deze tijd van het jaar over van winter- naar zomercollectie. Niet elke zaakvoerder heeft zelf voldoende plaats om de wintermode te stockeren. Dat kan bij ons dus wel. Een horeca-uitbater zou in een unit het winterterras of andere seizoensgebonden inrichting kunnen opbergen.”

“Opslagruimtes zijn onze hoofdactiviteit, maar het maatwerkbedrijf A-Kwadraat uit Turnhout huurt bij ons zowel een kantoorruimte als een loods. Onze betrachting is om als jonge speler de mensen extra flexibiliteit en ruimte te geven.”

www.dbgstorage.be