Foto Ward Bosmans

Nieuwe Topvélo 2.0 in Willebroek focust op e-bikes

WILLEBROEK - In de Overwinningsstraat openden Gerd Van Praet en Brenda Backx de deuren van Topvélo 2.0. De nieuwe fietsenwinkel focust vooral op elektrische fietsen.

Tot vier jaar geleden was Gerd Van Praet enkel met auto’s bezig. In 2018 opende hij samen met zijn vrouw Brenda een eerste fietsenwinkel naast hun garage in de Gansbroekstraat in Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands). “De elektrische fietsen werden toen erg populair en wij waren toen de allereersten die fietsleasing aanboden voor particulieren. We deden dat met ‘Budget Car Lease’ al voor wagens en dus was de stap om dat ook voor fietsen te doen snel gezet”, zegt Gerd Van Praet (53).

“Door de coronacrisis is fietsen nog populairder geworden en door de hoge olieprijzen zal dat niet snel veranderen. Twee jaar geleden openden we twee huizen verderop al een pop-up in de Overwinningsstraat. Nu was het tijd voor een vaste stek. En op 1 september willen we nog een derde winkel openen in Boom.”

De nieuwe winkel in de Overwinningsstraat richt zich uitsluitend op elektrische fietsen. “Door de beperkte oppervlakte van dit pand kunnen we hier geen volledig gamma aanbieden, daarom de keuze voor e-bikes. Die zijn nog steeds erg in trek, meer dan 90% van de fietsen die we verkopen zijn elektrisch.”

Herstellingen

Naast de verkoop van elektrische fietsen kan je bij Topvélo 2.0 ook terecht voor herstellingen van alle merken van fietsen. “Wie zijn fiets hier op woensdag binnenbrengt voor herstelling, mag hem op zaterdagmiddag weer komen ophalen. Wie hem op zaterdag binnenbrengt, kan hem woensdag komen oppikken.”

Topvélo 2.0 verkoopt vooral fietsen van Nederlandse en Belgische merken zoals Raleigh, Van Dijck, Vogue en Yoors, maar ook een merk als Husqvarna staat in de toonzaal. De winkel in de Overwinningsstraat 47 in Willebroek is geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag.

www.topvelo.group