1 Credit: Fuifzaal Albatros.

Legendarische fuifzaal wordt Place2B

LEUVEN - Limburger Jasper Meuws (25) werkt momenteel aan de revival van fuifzaal Albatros langs de Brusselsestraat in Leuven. Onder de benaming Place2B heropent de man eind april de deuren.

De geschiedenis van de legendarische Albatros gaat terug tot in de jaren 20 van de ­vorige eeuw. “Het werd opgericht onder de naam Cronenhof en deed dienst als trouwzaal”, zegt Jasper Meuws, de nieuwe uitbater bij de collega’s van Het Belang van Limburg. “Al die jaren was het pand in het bezit van een Leuvense familie. Mettertijd werd Albatros een fuifzaal voor studenten. Jaren geleden kwam studentenkoepel LOKO is het gebouw maar sinds een drietal jaren staat het pand leeg.”

Intussen is Jasper gestart met een hele reeks opknapwerken. “Brouwerij Haacht komt binnenkort nog een nieuwe toog installeren. Op de bovenste verdieping komt nog een VIP-room in samenwerking met Lux Sparkling en Havana Distribution. De dj booth wordt nog aangekleed door sponsor Bacardi. Dan volgt er hier en daar nog een likje verf en dan is het klaar”, zegt Meuws nog.

Tijdens de week richt de nieuwe zaak, Place2B, zich op studenten, tijdens de weekends zijn ook 30-plussers meer dan welkom. Van zondag tot woensdag kan de zaal ook afgehuurd worden. “Dat kan zowel voor studenten als voor andere verenigingen. Ook een sport­vereniging kan er bijvoorbeeld een evenement organiseren”, zegt Jasper nog.

Jasper Meuws is zaakvoerder van het Leuvense eventbureau Infinity Events.