Ontex donations Ukraine

Ontex schenkt 1 miljoen hygiëneproducten voor vluchtelingen uit Oekraïne

AALST – Ontex maakte vrijdag bekend dat het de voorbije twee weken meer dan 1 miljoen persoonlijke hygiëneproducten heeft gedoneerd voor vluchtelingen uit Oekraïne. Hygiëneartikelen zoals luiers, maandverband voor vrouwelijke hygiëne, tampons and incontinentieproducten werden verscheept via het eigen supply chain-netwerk van Ontex en met vrachtwagens van andere productiebedrijven, liefdadigheidsinstellingen en niet-gouvernementele organisaties.

De meer dan 1 miljoen gedoneerde artikelen werden verscheept naar mensen in nood in Polen en Oekraïne. “Wij veroordelen de invasie van Oekraïne en betreuren ten zeerste de escalerende humanitaire crisis die hierdoor ontstaat. Ons hart gaat uit naar alle mensen die door deze gebeurtenissen worden getroffen. Bij Ontex vervaardigen we producten die van cruciaal belang zijn voor de dagelijkse hygiëne en gezondheidszorg van miljoenen mensen over de hele wereld en wij blijven ons inzetten om mensen te voorzien van oplossingen voor persoonlijke hygiëne”, aldus Esther Berrozpe, CEO van Ontex.

 

“Onze kortetermijnfocus ligt op de veiligheid van onze teams en op het ondersteunen van zoveel mogelijk getroffen mensen. Ik ben dan ook trots dat onze teams en ons supply chain-netwerk erin geslaagd zijn om op zo’n korte termijn meer dan 1 miljoen hygiëneartikelen naar vluchtelingen te brengen.”

Tot maart had Ontex een klein commercieel team in Oekraïne. We hebben alle activiteiten stopgezet die veiligheidsrisico’s konden inhouden voor onze medewerkers. Alle medewerkers zijn inmiddels terecht en veilig.