Foto Dirk Vertommen

Nieuwe uitbaters bakkerij You and Me breiden aanbod uit

MECHELEN, SINT-KATELIJNE-WAVER - Bakkerij You and Me in de Borgersteinlei heeft nieuwe uitbaters. Emile Dirlik en zijn echtgenote Melissa Ölmez namen de zaak op de grens van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver recent over. Het traditionele aanbod van de bakkerij breiden ze uit met onder meer Turkse pizza’s en zoetigheden.

Emile Dirlik en Melissa Ölmez zijn sinds eind vorige week de trotse nieuwe uitbaters van bakkerswinkel You and Me in de Borgersteinlei. Nochtans heeft geen van beiden ervaring in de sector. “Mijn vrouw verkocht voedingssupplementen en ik ben al heel mijn leven actief in de bouwsector”, zegt Emile. “Het was al lang een droom om iets met voeding te doen. Toen we de kans kregen om de bakkerij over te nemen, hebben we dan ook niet getwijfeld. Het is een mooie uitdaging.”

Ruimer aanbod

De nieuwe uitbaters kiezen meteen voor een ruimer aanbod. “De vaste klanten moeten zeker geen schrik hebben, want ze kunnen hier nog altijd terecht voor de traditionele broden”, zegt Emile. “We wilden onze Assyrische roots wel graag verwerken in het aanbod van de winkel. Daarom bieden we bijvoorbeeld ook Turkse pizza’s en broden aan. En er zijn natuurlijk ook veel zoetigheden, zoals baklava en ander gebak.”

Koude bakkerij

You and Me is een koude bakkerij. Al het brood en de andere producten worden dus elders gebakken en daarna aan de winkel geleverd. “We willen bewijzen dat een koude bakkerij net zo lekker en kwalitatief kan zijn als een warme bakker”, zegt Emile. “We kiezen er bijvoorbeeld voor om de leveringen te splitsen. Door zowel ’s ochtends als ’s middags te laten leveren, hebben we altijd verse producten. Dat vinden we belangrijk, want we streven naar het beste.”

You and Me heeft ook al vestigingen op de Tervuursesteenweg in Mechelen en op de Magdalenasteenweg in Muizen.