Haesevoets familie

Waregemse juwelier Olivier Haesevoets opent vijfsterren luxestore in hartje Antwerpen

WAREGEM - In Waregem is Olivier Haesevoets een naam die klinkt als een klok. De juwelier verlegt nu ook zijn grenzen door in Sinjorenstad Antwerpen een luxewinkel te openen in samenwerking met het Zwitserse topmerk voor uurwerken IWC Schaffhausen. Het is de eerste soortgelijke shop op Belgische bodem.    

Achter de juwelierszaak schuilt een 100 procent West-Vlaamse familiebedrijf uit Waregem. In 1987 openden vader Ronny Haesevoets en vrouwlief Regine hun juwelierszaak in Waregem. Acht jaar terug stapten zoon Oliver en partner Stephanie Claerhout mee in de zaak van hun ouders. Haesevoets staat als juwelier bekend voor zijn traditie, kwaliteit en klantvriendelijkheid.

Nu zet Olivier Haesevoets een fameuze nieuwe stap als ondernemer. Hij investeert naar eigen zeggen voor de volle honderd procent in een nieuwe Antwerpse luxewinkel. “Het befaamde Zwitserse uurwerkmerk IWC is ons zelf komen vragen”, zegt Olivier. “De verkoopcijfers die wij van jaar tot jaar kunnen voorleggen, wisten hen blijkbaar te overtuigen. Met uitzondering van Knokke en Brussel-Leuven hebben wij nu een exclusief verkooprecht op de uurwerken van IWC, waaraan een prijskaartje hangt dat schommelt van 5.000 euro tot 35.000 euro voor de allerduurste exemplaren. IWC heeft een missie: ze willen de nummer één worden in het segment van de luxe uurwerken.”

Olivier Haesevoets zal de eerste zes maanden zelf de nieuwe zaak runnen. In Waregem blijven partner Stephanie en zijn ouders trouw op post.