Lier tekent in voor Week van de anderstalige klant

LIER - Op 16, 17 en 18 maart neemt Lier deel aan de Week van de anderstalige klant. Op deze dagen kunnen anderstalige klanten hun Nederlands oefenen bij de Lierse handelaars. De week van de anderstalige klant is een samenwerking tussen het centrum voor volwassenenonderwijs Crescendo CVO, de stad Lier en verschillende lokale handelaars.

De anderstalige cursisten leggen eerst in kleine groepjes een oefenparcours af doorheen Lier. De deelnemende handelaars staan hen vervolgens in klare en duidelijke taal te woord. Het centrum voor volwassenenonderwijs helpt zowel handelaars als cursisten om de communicatie in het Nederlands gemakkelijker te maken: langzaam en duidelijk spreken, synoniemen gebruiken en dingen aanwijzen terwijl je spreekt, zijn daarbij enkele belangrijke tips.

Spreekangst overwinnen

De Nederlandstalige handelaars tonen zo dat anderstaligen gerust in het Nederlands iets kunnen kopen bij hen, ook al kunnen ze zich nog niet zo goed uitdrukken. Voor anderstalige nieuwkomers is het een manier om hun spreekangst te leren overwinnen en tegelijkertijd ook onze lokale handelaars te leren kennen.

Deelnemende handelaars

Aan deze eerste editie van de Week van de anderstalige klant nemen ongeveer 160 anderstalige nieuwkomers en 19 handelszaken deel. Een overzicht kan je terugvinden via de link.