2

Gare Maritime wordt jungle

BRUSSEL - Het Belgische bedrijf PUP Plants, met maatschappelijke zetel in Koekelberg, organiseert komend weekend een plantenpop-up in Gare Maritime in Brussel. “Maar liefst 66 procent van de meer dan 400 plantensoorten is van Belgische makelij”, vertelt Roxanne Naessens van PUP Plants.

PUP Plants organiseert pop-ups met hippe kamerplanten op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel. Voor de eerstvolgende editie is het de beurt aan Gare Maritime op de site van Tour & Taxis in Brussel.

“Dit keer breiden we ons aanbod uit met heel wat nieuwtjes in de plantenwereld”, vertelt Roxanne. “Daarnaast zetten we ook meer in op groen rondom het huis. We geven je graag inspiratie om je ruimte buiten – hoe groot of klein ook – zo biodivers mogelijk te maken. Denk maar aan bloembollen, zaden, groene muren, verticaal groenten kweken, groene daken of een kleine fruitboom op je terras.”

Zeldzaamste soorten

Elk jaar komen er nieuwe soorten planten op de markt en ook de zeldzaamste soorten vergeten we niet. “Op de pop-up zal je de bekende Monstera Adansonii Variegata kunnen vinden, maar evengoed ook de plantjes van het type Philodendron Florida Beauty”, legt Roxanne Naessens uit. “De eerste editie van ons splinternieuwe PUP magazine zal je er uiteraard ook kunnen vinden. Dit magazine focust vooral op de verzorging van planten, maar interieurliefhebbers zullen eveneens aan hun trekken komen. Tijdens de pop-up kan je al je vragen ook stellen aan de medewerkers, van interieurtips tot verzorgingstips. Neem gerust foto’s mee van sad plants, het team staat klaar om jou en je plantjes te helpen.

Hot en happening

“Kamerplanten blijven hot en happening, ze zorgen voor een aangenaam en fleurig gevoel in huis. Daarnaast verminderen ze stress en dragen ze bij aan een goed geheugen waardoor je beter presteert. Het is daarom een heel goed idee om planten in je werkkamer of op je kantoor te plaatsen”, zegt Naessens. “Ook in de badkamer bewijzen heel wat kamerplanten hun nut. Zo kom je helemaal tot rust in een lekker warm bad, omringd door al het groen van van je eigen planten. Heb je niet veel plaats in huis? Kies dan voor hangplanten of combineer verschillende kamerplanten met elkaar in een hoekje van je woning.”

Registratie 

De pop-up van PUP Plants vindt plaats op Gare Maritime, naast de Food Court en kan je gratis bezoeken. Op voorhand registeren is wel nodig en dat kan via www.eventbrite.com/e/pup-plezante-uitzonderlijke-planten-gent-tickets-262402180987.