Locinox G-voetbal

Medewerkers van Locinox tonen hun ‘leeuwenhart’ voor de G-sport

WAREGEM, KORTRIJK - Een tiental medewerkers van Locinox (in 2021 winnaar van de Leeuw van de Export) kwamen recent een handje toesteken bij het organiseren van een voetbalwedstrijd voor G-sporters. Eind vorig jaar had hun CEO Mik Emmerechts ook al het goede voorbeeld gegeven bij een gelijkaardig initiatief. Een voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in de praktijk, dat verder gaat dan enkel aandacht voor wat zich afspeelt in het eigen bedrijf.       

Locinox is niet het eerste beste bedrijf want in 2021 winnaar van de ‘Leeuw van de Export’. De Waregemse kmo is gespecialiseerd in hoogtechnologische poortbeveiliging.

Het Kortrijkse G-voetbal wil via bezieler Dave Vanhoutte ook graag de interesse van de reguliere economie opwekken, zij het als sponsor of via vrijwilligerswerk. Locinox ging op het aanbod in en stuurde en tiental medewerkers af op één van de wedstrijden. Het initiatief om een handje toe te steken kwam mede tot stand door Locinox-medewerkster Julie Van Maris die ook vrijwilliger is bij G-voetbal Kortrijk. Zo ging de bal aan het rollen om met een team af te zakken naar het G-voetbal en zich een halve dag in te zetten. Er werden goodiebags gemaakt voor de spelers, lekkernijen klaargezet en er werd ook hulp aangeboden in de cafetaria.

G-voetbal Kortrijk heeft als missie kinderen met een beperking en een passie voor voetbal hun favoriete sport te laten beoefenen. G-voetbal geeft ze een kans om te sporten in een veilige en vertrouwde omgeving, waar ze kunnen genieten en vriendschappen opbouwen.

info: Bedrijven die op de een of andere manier interesse hebben in het project van Dave Vanhoutte, kunnen contact met hem opnemen via dave@voetbalkortrijk.be