Foto CityKamp

Franse kampeergroep Huttopia zal nieuwe camping in Middenvijver uitbaten

ANTWERPEN - De Franse kampeergroep Huttopia baat in de zomer van 2024 de nieuwe camping in het park Middenvijver uit. “Huttopia heeft de ervaring en de visie om de kwaliteit te leveren die beantwoordt aan de noden van de moderne kampeertoerist”, zegt Koen Kennis (N-VA), Antwerps schepen van Toerisme.

Momenteel heeft Antwerpen twee kampeerterreinen: CityCamping Antwerp op Linkeroever (vroeger De Molen) en kampeerwagenterrein Vogelzang. Beide verdwijnen op termijn. In de plaats ontwikkelt de stad een nieuwe stadscamping en kiest voor CityKamp van Huttopia. Dat komt in de noordoostelijke hoek van de Middenvijver, op een oppervlakte van ongeveer vijf hectare aan de Halewijnlaan en de Willem Gijsselsstraat op Linkeroever.

“De nieuwe stadscamping komt tegemoet aan alle noden van de moderne kampeertoerist”, zegt Kennis. “Een partner als Huttopia heeft de ervaring en de visie om die kwaliteit te leveren. We spelen in op een groeiende niche van het verblijfstoerisme.”

Kamperen en huren

CityKamp Antwerpen voorziet 200 plekken: 150 kampeerplaatsen en 50 huuraccommodaties. Daarnaast komen er ook vier groepsaccommodaties op ruime percelen. In een centraal gebouw komen een ontmoetingsruimte, toeristisch informatiepunt, coworkingruimte en café-restaurant met buitenterras en speeltuin. Ook wie er niet verblijft, kan genieten van het café-restaurant en de speeltuin.

Er zijn reeds CityKamps van Huttopia in een aantal grote steden in Frankrijk en in het Nederlandse Valkenburg. Antwerpen zal de eerste zijn in België met dit kampeeraanbod. “We zijn erg trots dat Antwerpen Huttopia koos voor de bouw van dit CityKamp, dat ideaal gelegen is in het hart van een natuurgebied en dicht bij het stadscentrum”, zegt Philippe Bossanne, de oprichter van Huttopia. “Voor ons is Antwerpen een belangrijke stap in de ontwikkeling van haar natuurlijk stedelijk campingnetwerk in grote Europese steden.”