Foto Annelies Frederickx

Oekraïense gezinnen krijgen onderdak in Hotel Alauda

DESSEL - Een tiental gezinnen uit Oekraïne zal binnenkort onderdak krijgen in het Desselse Hotel Alauda. Verschillende partners slaan hiervoor de handen in elkaar.

Op 18 december sloten Enzo Gatto en Yves Massart na 26 succesvolle jaren het restaurant en hotel Alauda in Dessel-centrum. Projectontwikkelaar TS33 is de nieuwe eigenaar van het pand op de Turnhoutsebaan, waar wellicht over ongeveer een jaar een Jumbo-supermarkt de deuren zal openen. Hiervoor werd het vergunningstraject opgestart, maar tijdens de procedure staat het hotel leeg.

Partners

Lokaal bestuur Dessel, projectontwikkelaar TS33, supermarktketen Jumbo en de vorige eigenaars van Hotel Alauda slaan nu de handen in elkaar om minimaal tien Oekraïense gezinnen, die de oorlog in hun land ontvluchtten, binnen een tiental dagen op te vangen. Het gaat om een unieke samenwerking.

 

Sinds de sluiting op 18 december was de ontmanteling gestart van Hotel en Restaurant Alauda. Foto Annelies Frederickx

TS33 stelt het nieuwe eigendom gratis ter beschikking. Na de sluiting was de ontmanteling van Hotel Alauda gestart, maar de nieuwe eigenaar installeert een nieuwe keuken en enkele andere praktische voorzieningen en hij staat ook in voor het onderhoud van het gebouw. Bovendien zorgt de ontwikkelaar/eigenaar ervoor dat de nutsvoorzieningen actief blijven. Lokaal bestuur Dessel ondersteunt vooral op logistiek en administratief vlak en de vorige eigenaars bieden steun op praktisch vlak en in de keuken.