Foto Jan Van der Perre

Tuincentrum Abies verkoopt blauwe en gele rozen voor Oekraïne

DEURNE - De oorlog in Oekraïne brengt een grote solidariteitsgolf teweeg in ons land. En ook tuincentrum Abies in Deurne wil de Oekraïeners een hart onder de riem steken. Sinds vandaag zijn er blauwe en gele rozen te koop. De opbrengst gaat integraal naar de actie Oekraïne 12-12.

Geel en blauw. Die twee kleuren staan symbool voor de steun aan Oekraïne na de inval van Rusland. Ook Tuincentrum Abies, op de Herentalsebaan in Deurne, wil zijn steentje bijdragen met de verkoop van gele en blauwe rozen.

Zaakvoerder Kelly Roothoofd haalde het idee op de bloemenveiling, waar een van de leveranciers een gelijkaardige actie opzette. “Door die rozen aan te kopen hebben wij al kunnen sponsoren, maar we waren zo gecharmeerd door de actie, dat we ze ook bij ons wilden verderzetten”, zegt Roothoofd. “Daarom verkopen we pakketjes met drie rozen voor 10 euro: twee gele en één blauwe of twee blauwe en één gele. We doen dat bewust per drie, want naar ’t schijnt zegt een bijgeloof in Oekraïne dat iets in paar kopen, ongeluk brengt.”

Oekraïne 12-12

De opbrengst gaat integraal naar Oekraïne 12-12, het initiatief van Consortium 12-12 ten voordele van de slachtoffers van de crisis in Oekraïne. “We hopen zo 1.000 euro in te zamelen”, zegt Roothoofd. “Op is op.” jas