Mechelse Try & Hire-specialist ElmosExpert opnieuw genomineerd voor Trends Gazellen

MECHELEN - De Mechelse Try & Hire specialist ElmosExpert werd voor het tweede jaar op rij genomineerd voor de Trends Gazellen. De lijst van Trends Gazellen is een rangschikking van de snelst groeiende bedrijven. “Onze groei is twee jaar op rij gigantisch boven onze forecast gegaan”, Matthias Eraly, General Manager van ElmosExpert.

De redactie van Trends Magazine detecteert elk jaar de snelst groeiende bedrijven van het land. De snelle groeiers die de rangschikking halen, mogen zich Trends Gazelle noemen.ElmosExpert werd voor het tweede jaar op rij genomineerd voor de Antwerpse Gazellen in de categorie middelgrote bedrijven. Het omzetcijfer van het bedrijf ging in 2021 voorbij de 3 miljoen euro. “In 2019 haalden we nog een omzet van bijna 2 miljoen euro, in 2021 gaan we de 3 miljoen euro voorbij. En dat met 8 medewerkers”, vertelt Matthias Eraly, Business Development Manager van ElmosExpert.

VoorsprongDe afgelopen twee jaar gaan de geschiedenisboeken in als coronajaren. Toch slaagde ElmosExpert erin om als klein bedrijf te groeien naar een omzet boven de 3 miljoen euro in 2021 met 8 medewerkers.

“In maart 2020 ondervonden we bij onze klanten paniek en heel wat projecten werden on hold gezet. Toch zijn we kandidaten blijven zien en hebben we onze contacten warm gehouden. We hebben gemerkt dat klanten die hun rekruteringsproces hebben verdergezet tijdens de cirismaanden goede IT’ers konden aantrekken en dus een voorsprong hebben kunnen nemen op bedrijven die niet zijn blijven rekruteren. 2020 draaide tegen alle verwachtingen uit op een goed jaar voor ElmosExpert, maar 2021 werd nog beter.”

Matthias Eraly, Business Development Manager van ElmosExpert. Foto RR

SuccesformuleVeel bedrijven gingen pas tijdens de coronacrisis in digitale transformatie, van niks naar alles, en hadden dus IT’ers nodig. Het Try &Hire- model blijkt daarbij een groot succes.

“Onze klanten weten van bij het begin waaraan en waaraf. Na een periode van 12 maanden gaan onze IT’ers vast in dienst bij hen. Die openheid en transparantie maken het voor alle partijen een succesverhaal. Onze klanten weten namelijk dat de kennis en knowhow en de energie die ze in de kandidaat investeren niet verloren gaan. In 2020 kregen we er 23 nieuwe klanten bij, in 2021 waren dat er 19.” De klanten van ElmosExpert situeren zich over heel Vlaanderen. Enkele namen zijn KBC, Protime, Harmoney en iChoosr.“We krijgen niet alleen veel vertrouwen van onze klanten, ook aan de kant van de IT’ers gaat het goed. 92% van de kandidaten die we plaatsen gaan vast in dienst bij onze klant na een jaar. We kijken bij elke plaatsing één op één of er een match is en dat werpt zijn vruchten af. Daarnaast merken we ook dat veel IT’ers op zoek zijn naar een job dichtbij huis en niet meer van Antwerpen naar Brussel willen rijden, zoals dat bij consultancy en freelancing vaak het geval is.”Verdere groei realiserenHet Try & Hire-bedrijf wil in 2022 verder groeien. “We werken momenteel met 4 accountmanager en 4 recruiters. Eind dit jaar willen we naar 6 recruiters groeien om de aanvragen naar kandidaten te kunnen blijven invullen.”Daarnaast kijkt het bedrijf naar andere niches binnen IT om verdere groei te realiseren. “We zullen organisch niet kunnen blijven groeien, omdat onze IT’ers na een jaar vast in dienst gaan bij onze klanten en dus van onze payroll verdwijnen. Wel kunnen we groeien door onze niches verder uit te breiden. Momenteel ligt onze focus op analyse, development en testing. Daar zal binnenkort waarschijnlijk nog low coding en python bijkomen, twee domeinen waar veel vraag naar is.”De uitreiking van de Trends Gazellen 2022 voor de provincie Antwerpen vindt plaats op woensdag 27 april 2022.